Răspunsuri la întrebări (2264)

Laura Ciobanu:

Bună dimineața. În urma reluării tratamentului cu Euthyrox de 25 analizele fiicei mele arată astfel:T3 1.3 nmol/L ( interval ref. 1.4 – 3.34) , TSH: 3.91 µUI/mL (i.r.0.51 – 4.3), FT4 12 pmol/L (i.r.12.6 – 21), Anti-TPO 196 UI/mL (i.r.< 26). Menționez că de 3 luni este și pe tratament cu Logest, care este eficient în declanșarea menstruației. Cum ne sfătuiti să procedăm in continuare? Vă mulțumesc foarte mult! Laura Ciobanu

Raspuns:

  • raspunsul la tratament este bun, nivelul TSH, care e analiza principala, s-a normalizat;
  • totusi, poate fi indicata cresterea usoara a dozei de Euthyrox, la 37.5 μg/zi sau la 50 μg/zi, astfel incat sa intre si FT4 in limite normale;
  • NU este un obiectiv al tratamentului de substitutie cu Euthyrox sa se normalizeze si T3/FT3;
  • analizele ar trebui apoi repetate dupa 10-12 saptamani;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (2264)”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.