Răspunsuri la întrebări (2273)

Anca:

Buna, fetița mea are 12 ani, are aproximativ 70 kg si
FT4 0.89 ng/dl ( val. ref. 0.98- 1.63), TSH 2.320 uUL(val. ref. 0.51- 4.30)
Eu, mama, sufăr de tiroida autoimuna, diabet de tip 1.
Ce ma sfătuiți în cazul fetiței, având în vedere valoarea sub limita a FT4?

Raspuns:

  • cel mai probabil, nivelul usor subnormal al FT4 este legat mai degraba de laborator si NU arata o disfunctie tiroidiana; analizele (TSH si FT4) se pot repeta la un alt laborator, eventual impreuna cu auto-anticorpii specifici (ATPO şi Anticorpii Anti-Tiroglobulină);
  • avand in vedere problemele dvs, fiica are un risc mai mare de boli autoimune; in acest context, o verificare la fiecare 1-2 ani cu teste de laborator atat a functiei tiroidiene (TSH, FT4), cat si a metabolismului glucidic (glicemie, hemoglobina glicozilata, eventual insulina), poate fi indicata;
  • greutatea excesiva aduce riscuri mari asupra sanatatii pe termen mediu si lung; ar trebui corectata cat mai curand cu dieta si exercitiu fizic;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.