Răspunsuri la întrebări (2285)

Stefan Maria:

Bună ziua! Am 28 de ani, inaltime 1,70m, greutate 66 kg și sunt diagnosticata din 2018 cu tiroida autoimuna, valorile anticorpilor TPO era peste 500, intervalul de referință fiind >37, însă valorile tsh, ft4 și ft3 erau normale, lucru care s-a mentinut și pe perioada sarcinii. Menționez ca mama suferă de hipotiroidie. La 2 luni după naștere, am repetat analizele, deși nu aveam simptome și au reieșit următoarele valori:
*tsh- 0.29, interval de referinta 0,39-4,7
*ft 4-17, interval de referință 12-22
*ft 3- 6,2, interval de referință 1,7-6,3
*anticorpi TPO 227, interval de referință <37
Medicul mi-a recomandat tratament cu thyrozol și sa verific nivelul anticorpilor TRAB. Este necesar tratamentul? Analiza pentru detectarea anticorpilor TRAB trebuie făcută înainte de a începe tratamentul? Va mulțumesc!

Raspuns:

  • NU cred ca acest TSH, aflat doar putin sub limita inferioara a normalului, justifica tratamentul cu Thyrozol;
  • in perioada de dupa sarcina, mai ales cu o tiroidita autoimuna preexistenta, pot aparea modificari ale testelor de laborator; in aceste cazuri, daca avem de a face doar cu oscilatii usoare ale TSH, sa zicem intre 0.1 si 8 μUI/ml, urmarirea fara tratament este adesea cea mai indicata;
  • recoltarea TRAb poate fi utila, mai ales daca se mentine sau se accentueaza supresia TSH;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.