Răspunsuri la întrebări (2299)

Maria:

Continuare de aici: https://tiroida.ro/2022/04/03/raspunsuri-la-intrebari-2298/

Mulțumesc frumos pentru răspuns
Ft4 valoare 27 pmol/l(referință 12-22)
Tsh 0.009 ®qui/ml(referință 0.27-4.2)
Va mulțumesc!

Raspuns:

  • rezultatele analizelor arata ca doza actuala de levotiroxina este prea mare; consecinta este un exces de hormoni tiroidieni in organism, cu riscurile aferente, cele mai importante fiind legate de inima (aritmii) si oase (osteoporoza);
  • este adevarat, in multe cazuri de cancer tiroidian se prefera mentinerea nivelului TSH subnormal pentru a scadea riscul de persistenta/recidiva/evolutie, dar chiar si formele necontrolate recomandarea este de a mentine un nivel mai mic de 0.1 μUI/ml, dar totusi detectabil al TSH;
  • recomandarea mea este sa faceti un control endocrinologic in urma caruia sa se ajusteze doza de L-Thyroxin;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.