Răspunsuri la întrebări (449)

any_268:

am 27ani.de vreo 2 luni am cefalee migrenoasa declansata de suprasolicitare intelectuala,crizele provocate de aceasta mi-au “deranjat” tiroida;inainte nu aveam dificultati la inghitire si respiratie.sunt programata pt operatie in toamna,la parhon.am inteles ca n-ar fi problema pana atunci pt ca nodulii sunt incapsulati iar calcitonina are valoarea de 3,17 si trebuie sa fie mai mica de 11,5.sportul ma ajuta in cefalee,se face oxigenarea mai bine dar nu stiu daca-i face bine tiroidei.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc!

Buna ziua!de cativa ani am probleme cu tiroida….am noduli pe glanda.valorile tsh si t4 sunt in limite normale.calcitonina e mica(3,17),analizele de sange sunt in limite normale. dar ma deranjeaza la inghitit,respirat,ma doare,amigdalele mi s-au deranjat si ele din cauza ei(asa am inteles),am fost la endocrinolog,mi s-a recomandat operatia,am ajuns la chirurg urmand ca in toamna sa ma operez…mentionez ca ma alimentez sanatos.ma simt f obosita si parca ma trage in jos,ma tine.intrebarea mea e daca mai pot face sport sau este contraindicat in acest caz?eu am bicicleta de camera(normala,nu eliptica) si pedalez moderat 30 min/zi urmate de 10-20 min de pilates sau aerobic cu florentina,exercitii pt picioare si abdomen.dle doctor,va rog sfatuiti-ma!multumesc!

Raspuns:

– migrenele nu duc niciodata la aparitia de afectiuni tiroidiene;

– dificultatile la inghitire si respiratie sunt arareori manifestari ale unor boli tiroidiene; doar nodulii de dimensiuni foarte mari sau gusile care coboara in torace pot determina compresie pe structurile invecinate tiroidei;

– amigdalele nu se „deranjeaza” niciodata in contextul prezentei unor noduli tiroidieni;

– indicatia chirurgicala depinde de dimensiunile si aspectul ecografic al nodulilor respectivi; in postarea dvs nu exista nicio referire la aceste aspecte, deci nu va pot spune daca (formal) operatia este justificata;

– exercitiul fizic nu va avea niciun efect negativ asupra tiroidei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (449)”

  1. buna dimineata!revin cu o completare la rasp.484:calcitonina a avut valoarea 3,17.ce rol are detralexul?acdesta mi-a fost recomandat de doamna dr.endocrinolog insa dr.chirurg nu mi-a dat tratament.eu l-am intrebat daca sa-l iau in continuare.oare durerea sa fie accentuata si de o afectiune a umarului(umarul drept,pe partea cu nodulul,e putin mai lasat decat cel stang)?multumesc!

  2. Buna ziua, ma numesc Andreea si am 21 de ani. Acum o luna am fost diagnosticata cu Hipotiroidie. Analizele mi-au iesit in felul urmator :
    – T3 2,64
    – T4 0,55 (0,7-1,48)
    – TSH 94,23 (0,35-4,94)
    – Anti tiroglobulina 72,59 (<4,11)
    – Anti tpo 3,906.45 (<5,61)

    Iar rezultatul la ecografie:
    Lob drept tiroidian mult marit: diamentrul longitudinal= 43mm, transversal =27mm, antero-posterior= 25mm, volum =15,15cc, ecostructura intens neomogena, hipoecogena, reticulara prin accentuarea desenului interstitial, aspect foarte sugestiv pt process inflamator cronic.
    ISTM tiroidian cu grosime=10mm, aceeasi structura intens neomogena.
    Lob stang tiroidian: diametrul longitudinal= 44 mm, transversal= 21 mm, antero-posterior=29 mm,volum=14cc, aceeasi ecostructura intens neomogena, reticulara.
    La examenul Dollper color, vascularizatie intens bilateral. Latero- cervical bilateral poliadenopatie, cate 3-4 ganglioni cu diametrul maxim 14 mm.
    Medicul mi-a spus ca tiroida mea nu mai functioneaza absolut deloc si ori daca o operez ori daca nu e acelasi lucru. Mi-a prescris Euthyrox , trebuie sa ajung la 100, in prezent am ajuns la 75,peste 2 saptamani maresc doza la 100. Dar nu ma simt bine deloc, am niste dureri de cap insuportabile, imi amorteste mana stanga, am stari de depresie chiar cu ganduri sinucigase, nu ma simt bine deloc in corpul meu, parca nu as fi eu , nu mai ma recunosc, mi se incetoseaza vederea, abia daca mai vad… e cumplit.
    De precizat ar mai fi ca am nascut acum 4 luni prin cezariana.
    Si inca ceva, mama mea a fost operata de hipertiroidie dup ace m-a nascut pe mine si ia Euthyrox de 25 toata viata.
    Multumesc.

  3. buna ziua,
    sunt forte ingrijorata in legatura cu problemele pe care tocmai le-am descoperit. am facut o ecografie la tiroida deoarece simteam ca am ceva in gat si cateodata ma deranja la respiratie,apoi am constatat si o umflatura . la ecografie mi sa spus ca lob drept tiroidian este mult marit, diamnetrul longitudinal=43mm,diametrul transversal 27 ,diametrul antero-posterior 25mm,volum 15,15 cc, ecostructura intens neomogena,hipoecogena,reticulara prin accentuarea desenului interstitial, aspect foarte sugestiv pentru proces inflamator cronic.
    ISTM tiroidian cu grosime=10mm, aceeasi strucutra intens neomogena.
    lob stang tiroidian , diametrul longitudinal=44 mm,diametrul transversal=21mm, diametrul antero-posterior=29 mm, volum=14cc.aceeasi ecostructura intens neomogena, reticulara. la examenul dollper color, vascularizatie intens bilaterala. later-cervical bilateral poliadenopatie, cate 3-4 ganglioni cu diametrul maxim de 14 mm.
    doamna dr care mi-a facut ecografia mi-a spus ca nu e de operatie(nu stiu daca mi-a spus asa doar ca sa ma linisteasca sau..chiar asa e), dar medicul meu este plecat la un congres si abia peste 2 saptamani se intoarce, sunt foarte ingrijoarata. tocmai mi-au iesit si analizele la sange si niciuna nu corespunde cu valorile normale.
    FT3-SER
    -CHEMILUMINESCENTA KIT A 1 CANT 2,64 PG / ML
    FT4-SER
    -CHEMILUMINESCENTA KIT A 1 CANT O,55 NG /DL
    TSH-SER
    -CHEMILUMINESCENTA KIT A 1 CANT 94, 23
    ANTI TIROGLOBULINA – SER
    -CHEMILUMINESCENTA KIT A 1 CANT 72, 59
    ANTI TPO- SER
    – CHEMILUMINESCENTA KIT A 1 CANT 3,906.45
    nu ma pricep absolut deloc dar din cate vad pe buletinul de analize valorile sunt multe peste limita normala.
    de precizat ar mai fi ca am nascut acum 3 luni iar in timpul sarcinii sau inainte nu mi s-au facut niciun fel de investigatie cu privire la tiroida.
    si inca ceva si mama a avut problema cu tiroida dupa ce ma nacut pe mine(acum 20 ani)si au operat-o. ia eutyrox tot restul vietii. sunt foarte speriata, va rog un raspuns imi puteti da? multumesc foarte frumos

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.