Răspunsuri la întrebări (764)

suteu corina:

buna ziua, numele meu este suteu corina, am 40 de ani. In august 2011 am fost operata- tiroidectomie totala – cu dg. de carcinom tiroidian papilar. In urma cu 2 zile(26.06.2012) in urma controlului facut la IOCN Cluj am primit urmatoarele rezultate:TG 0.233ng/ml( <78 ng/ml), TSH 47.73 uUI/ml(0.27-4.2 uUI/ml), ANTITIROGLOBULINA 716(<115UI/ml).Aceste valori au fost obtinute in conditiile unui repaus de 2 saptamini de tratament cu euthyrox. Din discutiile cu dr. am inteles ca din punct de vedere al tiroidei totul este normal, ceea ce o ingrijoreaza pe dna dr este valoarea prea mare a Anti-Tg.Pe linga toate astea ma confrunt si cu o senzatie de ameteala si apasare pe cap si in zona cervicala, pt care am primit BETASERC 8mg 1/4-0-1/2/zi.Durerea s-a mai ameliorat dar senzatia de vertij inca persista.Dr. m-a programat si pt un CT la cap.Intrebarile mele ar fi:
1. senzatia de vertij are legatura cu lipsa tratamentului cu euthyrox?
2.de ce Anti-Tg este asa de mare, ce determina aceste valori crescute?
3.ce se poate vedea la CT in aceste conditii?(din ce am mai citit pe internet, valori crescute sint in LES, miastenia gravis, scleroza in placi…)
Mentionez ca pe linga toate astae ma confrunt si cu atacuri de panica, care imi alimenteaza, cred eu, toate aceasta senzatie de vertij.Va multumesc pt rabdare.

Raspuns:

  1. este foarte posibil; in cateva saptamani dupa reluarea tratamentului ar trebuie sa apara o ameliorare evidenta;
  2. singura consecinta importanta a titrului mare de anticorpi anti-tiroglobulina este faptul interfereaza cu masurarea nivelului tiroglobulinei si pune sub semnul intrebarii rezultatul obtinut; altfel zis, desi valoare tiroglobulinei in cazul dvs este foarte buna si sugereaza absenta tesutului tiroidian din organism, din cauza acestor anticorpi nu putem sti daca este reala;
  3. intrebarii dvs i se poate raspunde complet doar cu un intreg tratat de imagistica cerebrala; in acest caz nu va ajuta in niciun fel sa cautati informatii (foarte posibil incomplete sau false) pe internet; asocierile de care vorbiti dvs (cu lupus, miastenie, etc) sunt oricum foarte rare; anxietatea si atacurile de panica, in asociere cu hipotiroidia indusa de oprirea tratamentului cu Euthyrox, sunt explicatii mult mai probabile;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.