Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi cel mult un răspuns scurt sub forma unui comentariu direct;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2.209 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Buna ziua,
    In urma cu aproximativ o luna am fost operata,tiroidectimie totala. Urmez tratamentul cu Euthyrox 100 si ma simt bine. Investigatiile anatomopatologice au relevat, insa, urmatoarele:
    1. Tiroidita cronica focala cu noduli de adenomatoza anziofoliculara cu epitelii hiperplazice cu aspect hiperfunctional.
    2. Microtumora foliculara cu aspect incapsulat 0,6/0,6 cm, intraparenchimatos LDT cu atipii parcelare nucleare de tip papilar (Leziune premaligna tip NIFTP).
    3. Doi limfoganglioni periistmici cu aspect reactiv.
    Sunt ingrijorata pentru ca nu inteleg implicatiile acestor rezultate, mi s-a spus doar ca ma incadrez intr-o grupa cu risc extrem de scazut si am fost programata abia in martie 2017 pentru investigatii suplimentare in vederea stabilirii necesitatii terapiei cu iod radioactiv.
    Va rog sa ma ajutati. As vrea sa stiu cat de grav este si daca ar fi mai bine sa incerc sa fac mai devereme acele investigatii.
    Va multumesc!

  2. Buna seara!Sunt un tanar de 23 de ani si am fost diagnosticat cu hipertiroidism acum o luna in urma. Mama mea are hipotiriodism. Am inceput tratamentul cu Thyrozol in doza de 10 mg de 3 ori pe zi.Dupa 10 zile de tratament a aparut o reactie cutanata pe tot corpul,diagnosticata de dermatolog ca fiind urticarie acuta.Mi s-a recomandat s-a schimb tatamentul cu Propycil de 50 mg 2×3 ori pe zi Va rog sa-mi spuneti daca gradul de toxicitate hepatica a acestui medicament este mai micas au mai mare cu Thyrozolul. Si deasemenea va rog sa-mi comentati valorile ultimilor doua analize.Un alt aspect ce mi s-a inamplat des, este ca la recoltarile de sange,fac sincopa!
    13.10.2016
    TSH=0,005 interval de referinta(0,30-3,60)mUI/ml
    FT4=8,43 interval de referinta(0,8-1,7.)ng/dl
    21.11.2016
    THS=interval de referinta(0,30-3,60)mUI/ml
    AntiTPO= 323,30 Ul/ml interval de referinta(0,8-1,70)ng/dl
    FT3=7,10pg/ml interval de referinta(1,4-4,2)pg/ml
    va multumesc si astept raspunsurile Dvs. Cu stima !

  3. buna ziua! sunt elena din bacau, am 39 de ani, fara rude cu probleme tiroidiene sau altfel de boli autoimune. am descoperit boala basedow-graves in anul 2012 dupa 6 ani de rezidenta in italia la mai putin de 1 km de mare-daca asta are vreo legatura cu declansarea bolii sau faptul ca a murit mama, in acelasi an…am fost iradiata cu 15 mci de iod si bineinteles am devenit hipo. vreo 2 ani am fost pe o doza de 25 de eutirox dupa care totul a luat-o razna, adica in ciuda faptului ca luam o concentratie mai mare de medicament crestea si tsh(maximul la care am ajuns eu a fost de 87/zi iar tsh putin peste 4). in vara a scazut la 0,7 iar dupa 3 luni era undeva la 2,5. in prezent iau 50 de eutirox. cu toate ca problema mea nu e una destul de grava as avea totusi anumite curiozitati…
    daca bolile tiroidei sunt in general cronice inseamna ca in particular pot exista cazuri care se vindeca. dv ati cunoscut astfel de cazuri? spun asta pt ca mie mi-a ramas destula tiroida :), nu mai stiu exact dimensiunea dar e aproape de normal, putin mai mica. ma gandesc ca si doza de i131 necesara fiecaruia e calculata cu acest scop, de a vindeca, nu de a cadea in cealalta extrema. e obligatoriu ca tiroida sa se distruga in timp, fiind nevoie de o doza de medicament din ce in ce mai mare?
    daca asta este o boala autoimuna inseamna ca sistemul meu imunitar e defect in general sau a fost doar atunci cand s-a declansat boala? am auzit ca, de obicei, cine are o boala autoimuna e posibil sa mai faca una de-a lungul vietii. exista o sensibilitate a sistemului imunitar de tip autoimun? spun asta pt ca, in general nu am avut probleme majore de sanatate
    au toate acestea vreo legatura cu accidentul de la cernobil? imi amintesc ca eram in clasele primare cand asistenta scolii impartea saptamanal pastilutele acelea cu iod…
    o zi insorita va doresc!

  4. Buna dimineata.Am 48 de ani si in urma cu 3 ani am fost operata de tiroida,facanduse tiroidectomie totala.In urma analizarii nodulilor nu au fost probleme deosebite.In acest moment iau euthyrox de 175,dar analizele sunt:tsh-31,5ulU/ml ,ft4-0,77ng/dl ,atpo-27,8U/ml ,atg-13,8U/ml ,prolactina-7,11ng/ml.In urma cu un an la un rmn s-a vazut un microadenom hipofizar de 5,5 mm fara alte modificari.de vreo 4 luni simt vederea scazuta la ochiul drept,cu dureri de cap.La consultul oftalmologic nu trebuie sa mi se acorde ochelar mai mare(am dioptrii +2 la citit).In urma analizelor mi s-a recomandat sa cresc doza de euth.la 200 si atit.Ar trebui sa mai fac si alte investigatii ptr.microadenom? La doza de euth.200 simt ca imi bate inima prea tare.Mentionez ca mai am si rinichii polichistici ,dar inca e buna functia lor.In speranta ca puteti sa ma ajutati cu indrumari,va multumesc.

  5. Buna seara ,

    Am 50 ani ,diagnostic boala basedow.
    Am fost operata 12 august 2015.
    Diagnostic carcinom tiroidian papilar varianta foliculara.
    Un focar 1 mm.

    Analize 10.11.2016 cu intreruperea eutyroxului 2 saptamani.

    calciu seric 8,87 mg/dl 8,6-10
    glucoza 96 mg/ml
    VSH 29 mm/h mai mic 20
    Anti-tiroglobulina 190,3 UI/ml mai mic 115
    TSH 25,13 0,27-4.2
    TG 0,115ng/ml 3,5-77

    tratament 125 eutyrox
    alfa D3 1-0-1 0,5
    calciu 0-1-1 2000 mg/zi

    Dna dr Piciu nu mi a recomandat iod ,sunt in supraveghere.

    Calciu credeti ca e suficient?
    Cat as putea lua maxim pe zi ,nu ma simt foarte bine.

    Multumesc
    Cu respect,
    Diana

  6. Am uitat sa mentionez ca anlizele de fiecare data au iesit bine.Am comunicat medicului simptomele dar raspunsul a fost ca nu sunt de la tiroida. Unde sa gasesc ajutor macar pentru o ameliorare!? MULTUMESC

  7. Buna ziua.Cer ajutor fiindca ma confrunt cu o stare proasta de cativa ani, la care nu am gasit rezolvare. Starea generala si calitatea vietii e rea de cativa ani. Acum 2 ani am fost diagnosticata cu noduli tiroidieni. Anul trecut in septembrie mi s-a scos tiroida in totalitate. Starea dupa operatie s-a inrautatit.Imediat dupa operatie inceput sa iau Eutyrox 100.Acum ma simt c-am asa: lipsa de concentrare, tulburari de memorie,dezorientare, oboseala, depresie,nervozitate,atacuri de panica, durere in locul unde a fost tiroida-ca o contractie a muschilor,iritatie senzoriala-aud sunetele la o intensitate mai mare deranjanta, retentie de apa, m-am ingrasat 13kg, imi simt corpul umflat greoi teapan. AM MARI PROBLEME LA SERVICI SI IN FAMILIE.NU MA MAI SUPORT.

  8. Am 49 ani am post operata in noiembrie 2014 de tireodectomie totala, in urma biopsiei diagnostivul a fost de 5 focare cu carcinom papailar de tip folicular.In iunie 2015 am urmat terapia cu iod radioactiv de 30.
    Anul acesta in august am incetat sa iau doza de eutirox pentru analiza tiroglobulina.valorile analizelor in urma TSH stimulat sunt:
    -tsh 38,21, val de referinta 0,27-4,27;
    tiroglobulina 0,2 ,val de referinta 3,5-77 la pacienti normali si la atiroidieni mai mic decat 0,04;
    -antitiroglobulina mai mica decat 10, valori de referinta mai mica sau egala cu 115.
    Doresc sa aflu o parere avand in vedera rezultatele de mai sus.Cu respect va multumesc anticipat.

  9. Buna ziua,vreau sa multumesc in primul rand pt raspunsul 1589,am reusit sa ma programez la Cluj pt ionizare la d-na dr Piciu pe 13 dec,deci la 3 luni de la operatie,intraznesc sa va intreb :
    1)acest tip de carcinom papilar varianta oxifila poate da metastaze?
    2)dupa ionizare pot sa intru in contact cu fetita mea de 4 ani jumate?
    3)credeti ca sansele de vindecare sunt in procent favorabil?
    4)ca si alimentatie credeti ca ar trebuie sa renunt la ceva sau puteti sa-mi recomandati un regim?
    Multumesc din suflet pt tot ce faceti pentru noi,multa sanatate!

  10. Buna seara !rog dacă e posibil comentarea rezultatelor la glanda teroida calcitonina- 11.9pg/mL interval biologic de referință/um Femei<5pg/ml.
    voi incerca să trimit copiile rezultatelor.

  11. Buna seara dl doctor,

    Am 31 de ani si de aproximativ 7 ani jumatate iau tratament pt hipertiroidism. Momentan sunt pacienta unui medic endocrinolog din Iasi, iar de un an si jumatate sunt sub supravegherea dumneaei. In urma ultimelor analize si tratamentelor schimbate o data la 3 luni, a ajuns la concluzia ca ar trebuii sa ma gandesc la o operatie de extirpare a glandei sau la radiatiile cu iod, deoarece are fluctuatii de valori, desii am incercat sa stau si fara tratament insa fara rezultat ( doresc sa fac un copil in viitorul apropiat). Intre timp am inceput sa am probleme gastrice, avand o gastrita debutanta. Intrebarile mele sunt: exista posibilitatea sa fie de la Thyrozolul administrat timp indelungat aceasta gastrita? Ce urmari vor fii dupa scoaterea glandei? Multumesc, astept cu nerabdare raspunsurile dvs! Mult succes in cariera !

  12. Violeta Manolescu

    Buna seara,am si eu o problema si anume un nodul pe lobul stang dar ce ma ingrijoreaza este faptul ca este destul de mare 43\33\22 cm .Analizele singelui(tsh,t3,t4,antitiroglobulina,tiroglobulina si calcitonina) sunt in limite normale. Am facut ecografie si mi s a spus ca nodulul este hipoecogen,neomogen,bine delimitat,vasculerizat periferic si central .Medicul endocrinolog care m a vazut nu mi a sous ce sa fac,s a fac exact ,,s a I’ll urmarim,,nu m a trimis nici macar la rmn. Eu sunt tare nelinistita,,ce ma sfatuiti sa fac? Ca multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.