Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (440)

March 29, 2011


Zelena:

Buna ziua dle doctor,
M-ati ajutat f mult cu raspunsul la intrebarea 421.Recomandarea dvs atunci a fost sa fac punctie cu ac subtire .Am facut la inst. PARHON iar diagnosticul citologic a fost ( era vb despre un nodul la LD ,vascularizat periferic si intranodular ):
-epitelii micromezofoliculare tipice/atrofice, arii de coleasteatom, discreta siderofagie, discret si parcelar moderat infiltrat cronic, coloid apos abundent : nodul adenomatos folicular f.bine diferentiat cu fond coloid hemoragic vechi si recent si arii asociate de resorbtie post hemoragica si inflamatie creonica interstitiala ( gusa veche micronodulara ).La nota laboratorului : risc discret de recidiva hemoragica intranodulara .
Va rog mult sa-mi spuneti , dat fiind acest diagnostic, daca se impune interventie chirurgicala sau doar control ecografic periodic.
Va mtltumesc ,

Raspuns:

– este suficienta urmarirea ecografica la 6 luni; daca nodulul creste semnificativ, punctia se poate repeta;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

4 Comentarii »

  1. gicuta says:

    Imi cer scuze trbuie sa adaug: am inceput tratamentul cu euthyrox, control peste 3 luni dar, intrbarea mea este:
    -sunt la pensie pe caz de boala pt 1 an -cardiologie gr.3 si vreau sa-mi reincep activitate cat imi permite legea(cadru didactic), de aceea va rog- Imi poate periclita sanatatea aceasta decizie acum?
    Nu mi-a dat nimeni niciun raspuns clar.
    Va multumesc anticipat!Sanatate

  2. gicuta says:

    Buna ziua,
    Sunt cunoscuta cu gusa polinodulara din2002, am urmat tratament cu euthyrox,am avut noduli si la piept pe care i-am tratat:mastodinon,vit.A si E, progestogel;in oct.2010 mi s-a intrerupt euthyroxul, fac tratament: corlentor, ditiliazem,preductal,aspenter,creator(colesterol:317,de multi ani>), vigantolenen1000-avand un deficit sever de VitD (descoperit in aprilie 2011-<4 si in iunie la fel) , in sept2011 in urma controlului-ecografie tiroid noduli la ac dimensiune iar, decembrie 2011 un nodul a crescut:2,1- in ianuarie nodulul a crescut 2.5, am facut punctie: EPITELII FOLICULARE TIPICE PREDOMINANT ATROFICE IN ALTERNANTA CU ARII EPITELIALE DISCRET SI MODERAT HIPERPLAZICE, ARII DE COLESTEATOM CU RARE IMPREGNATII CALCARE DE TIP DISTROFIC, DISCRETA SIDEROFAGIE, MODERAT INFILTRAT CRONIC, COLOID: NODUL ADENOMATOS FOLICULAR F. B. DPFERENTIAT CU FOND COLID HEMORAGIC VECHI SI RECENT SI CU ARII ASOCIATE DE RESORBTIE POSTHEMORAGICA SI INFLAMATIE CRONICA ASOCIATA(CONTEXT DE GUSA VECHE NODULARA)- RISC DISCRET DERECIDIVA HEMORAGICA INTRANODULARA
    VA MULTUMESC!

  3. Carmen Zaloaga says:

    Imi cer scuze, am trimis mesajul fara incheiere. De pe 14 martie mi-au introdus din nou euthyrox 1 saptamana 25 mcg, 1 saptamana 50 mcg iar dupa 75 mcg. Problema e ca dupa saptamana de 25 si 3 zile de 50 am senzatia ca devin din nou hiper.
    Va rog, am nevoie de un sfat, cum ar trebui sa continui tratamentul?
    Devin pe zi ce trece mai nelinistita si ma gandesc prea mult la boli dar nu as vrea sa devin ipohondra.
    Multumesc foarte mult.
    Daca e necesarta o consultatie personal as fi foarte interesata sa fac o programare in mai , cand voi fi in Bucuretsi.

  4. Carmen Zaloaga says:

    Buna ziua,
    numele meu este Carmen Zaloaga si sunt diagnosticata cu Graves din martie 20101. Am inceput tratament cu strumazol 30 mg pe zi , dupa o luna si Euthyrox 88 mcg. Locuiesc in Olanda si aici trateaza prin block and replace. In octombrie 2010 valorile analizelor erau TSH – 3.2 ( 0.35 – 4.94 ) , T4 – 14.0 ( 9.0-19.0 ). Am pastrat acelasi tratament iar in ianuarie nu m-am simtit bine, aveam tranzit foaret rapid si palpitatii. La analize am avut T3 – 9.1 ( 2.6 – 6.0 ) ; T4 – 28.0 ( 9.0 – 19.0 ) ; TSH 0.01.
    Am renuntat la euthyrox, la sfatul medicului si am luat 1 luna doar strumazol 30 mg. Rezultate pe 14 martie 2011 TSH – 5.8 ( 0.35 – 4.94 ) T4 – 9.3 ( 9.0-19.0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu