Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Regulamentul secţiunii de răspunsuri la întrebări

January 24, 2010


Regula generală este următoarea: voi răspunde zilnic unei întrebări legate de patologia tiroidiană.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1,579 Comentarii »

 1. Ruxandra says:

  Buna ziua,

  Am fost diagnosticata cu boala Basedow si hipertiroidie, si am urmatoarele simptome care au aparut brusc: spasme musculare, oboseala la efort minim, somnolenta, spasme ale ochiului stang si ale muschiului tamplei. Intrebarea mea este daca diagnosticul ar fi corect, avand in vedere ca deocamdata nu am probleme cu ochii (asa cum am inteles ca exista in boala Basedow).
  Vârsta: 31 ani
  Sexul: Feminin
  Mama mea a avut probleme cu tiroida dar nu a luat tratament, tiroida ei s-a calcifiat.
  Istoric pacient: nu am avut alte boli, simptomele tiroidei s-au declansat brusc, in urma cu 3 luni in timp ce faceam o cura de smoothies cu spirulina, in timp ce mergeam brusc muschii mi-au slabit si am inceput sa am tahicardie.
  Simptome: au aparut brusc oboseala, somnolenta, spasme musculare si oboseala la efort minim, pentru care am fost imobilizata pe durata a 2 saptamani cat am luat calciu, magneziu si vitamina D – dupa care m-am simtit putin mai bine. De 3 saptamani iau Propycil (fiind alergica la Thyrozol) insa nu simt o ameliorare a simptomelor (adica o eliminare a oboselii si a somnolentei).
  Rezultate ultimelor analize de laborator:
  – TSH – 0,069 – Valori (0,27-4,2)
  – FT3 – 7,2 – valori (3,4-6,8)
  – FT4 – 19 – valori (10,6-22,7)
  – Anti receptor TSH – 4,63 – limita decizie clinica (1,75 UI/L, sensibilitate 96%, specificitate 99% pentru declarare boala Graves)
  – ATPO – >600 – valoare de referinta (<34)
  – 25 OH Vitamina D – 36,4 – valori (nivel optim 30-100)
  ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

  Ecografie: LDT = 40/20/20, LST = 40/18/19) structura neomogena hipocongenitala moderata slab vascularizata. La nivel lob stang o formatiune micronodulara bine definita.

  Va multumesc in avans pentru raspuns si as dori sa stiu daca si cand m-as putea programa la dumneavoastra la Inst. Parhon cu o internare de cateva zile pentru toate investigatiile. Mentionez ca in acest moment iau Propycil de 3 saptamani (50 mg – 2 pastile pe zi), urmand ca din ziua 22 sa iau doar una pe zi.

  Multumesc

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu