Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Regulamentul secţiunii de răspunsuri la întrebări

January 24, 2010


Regula generală este următoarea: voi răspunde zilnic unei întrebări legate de patologia tiroidiană.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1,639 Comentarii »

 1. Mariana says:

  Bună ziua.Sunt persoana operata de carcinom papilar tiroidian în 2013, iau Novothyral 100/20 iar în prezent am 33 de ani și sunt însărcinată în 27 săptămâni. Pana în prezent am luat vitaminele pt sarcina Femibion fără iod. Întrebarea mea este trebuie cu iod sau fără? Va mulțumesc anticipat.

 2. Țăranu Elena says:

  Bună ziua,am 39 de ani am copilărit în zona Vrancea de la 19 ani locuiesc în București și am luat un surplus de 14 kg în ultimul an și jumătate, insa mi-am schimbat și programul de lucru la 24 de ore cu 72.In februarie 2019 am fost diagnosticata cu tiroida autoimuna ATPO 16.70. Ecoggrafia tiroida a ieșit normala. Am și niște noduli la. Sâni și la subraț uneori dureroși și uneori o scurgere minora din din mamelon alb spre gri la aniliza acestia rezultat cauze hormonale. Mi s-a recomandat seleniu 6 luni pt tiroida autoimuna.Am o stare generala de oboseala, tulburari ale somnului, senzație de gura uscata, apetit crescut dulce și alte alimente mai puțin recomnadate, și uneori zile cu constipație sau zile cu multiple scaune. În decembrie am aflat ca tatăl meu are cancer pulmonar și asta m a afectat foarte tare…pana la acest moment analizele ieșeau bine.In familie am o situație destul de stresanta soțul meu a efectuat transplant renal în anul 2016 și starea lui psihica nu este 100 % pozitiva…am doi copii de 10 și 8 ani care ma solicita foarte mult și nu am ajutor de la părinți cu ei astfel simt o presiune permanemta… Fiind nevoita sa i susțin pe toți și mai puțin pe mine. E îngrijorător ATPO 16.70…o sa fie nevoie de tratament toată viata? Ce investigații îmi recomandati?

 3. Adriana Hegedus says:

  Scintigrafia tiroidiana evidentiaza:
  Lobul tiroidian drept prezinta captare relativ omogena, central, la nivelul formatiunilor nodulare se evidentiaza maximul de captare.
  Lobul tiroidian stang prezinta captare imogerna, scazuta per global, aria cea mai scazuta localizata la nivelul polului superior.
  Tehnocaptarea in limite normale.
  Total: 0.6% LTD:0.3% LTS: 0.3
  Concluzii:
  Gusa multinodulara, normofunctionala.
  Maximul de captare la nivelul LTD coincide cu localizarea nodulilor. Aspect scintigrafic incert, posibile formatiuni nodulare “reci” cu tesut normal exprimat in functie de volumul tisular, mai putin probabil formatiune “calda”.
  Formatiuni nodulare “reci” la nivel LTS.
  Am recomandare de operatie, tireidoctomie totala. Este corect?
  Va multumesc

 4. Andra says:

  Va scriu pt a intreba daca o valoare de Tg4 la 4 saptamani dupa operatie totala de tiroida, fara tratament de substitute, se datoreaza scaderii treptate a tg post-operator sau daca este o indicate clara a restului de tesut. Am 37 Ani, operata de 4 saptamani, DG. C. Papilar T2 n0 mx. Multumesc!

 5. Andra says:

  Buna ziua! Va scriu pt a intreba daca o valoare de Tg4 la 4 saptamani dupa operatie totala de tiroida se datoreaza scaderii treptate a tg post-operator sau daca este o indicate clara a restului de tesut. Am 37 Ani, operata de 4 saptamani, DG. C. Papilar T2 n0 mx. Multumesc!

 6. Roxana says:

  Buna ziua,

  Va scriu pentru a-mi da un sfat si a va intreba daca exista suspiciune de recidiva.
  E vorba de sora mea geamana in varsta de 34 de ani.

  In 2017 a fost diagnosticata cu carcinom papilar la tiroida, stadiul 1,fara metastaze dar cu atingere capsulara.
  A fost efectuata operatia de indepartare totala a tiroidei urmata de tratamentul cu iod radioactiv. A primit iod doar prima data, dupa operatie.
  Ulterior,la urmatoarele 2 controale, analizele fiind bune,nu i s-a mai administrat iod radioactiv,
  ci doar s-a mentinut tratamentul de supresie cu Euthyrox si urmarirea ecografica a unor ganglioni calcificati.
  Ultimul control endocrinologic a fost in septembrie 2018 cand totul a fost bine.

  In decembrie 2018 a inceput sa acuze dureri de spate si de cap, a avut o perioada in care acuza si greata.
  A fost la un domn doctor internist si a efectuat un ecograf abdominal.
  Rezultatul ecografului abdominal a fost bun, medicul spunand ca nu e nimic suspect.
  A efectuat analizele in decembrie si i-a iesit hemolecucograma modificata pe segmentul celulelor albe
  La inceputul lunii martie a repetat din noul analizele si a observat ca se mentine modifocata hemoleucograma,
  in special pe segmentul celulelor albe. Mai jos am scris analizele care se mentin modificate.

  Nr. leucocite:-> rezulatt pacient 4.48 interval laborator: 4.8 – 11.0
  Nr. neutrofile -> rezulatt pacient 2.44 interval laborator: 2.54 – 7.48 *10^3/µl *10^3/µl
  Nr. eozinofile: rezulatt pacient 0.04 interval laborator:0.09 – 0.44 *10^3/µl *10^3/µl
  % Monocite -> rezulatt pacient 10.7 interval laborator: 2 – 8% %
  VTM : -> rezulatt pacient 11.5 interval laborator: 7.4 – 10.4 fL

  TSH,T3,T4 au iesit in limite bune.
  Va rog sa mi spuneti parerea dumneavoastra si ce ar fi cel mai indicat sa faca in continuare.
  E posibil sa fie ceva grav? Exista suspiciune de recidiva?Este necesar un nou cotrol oncologic?

 7. Daniela says:

  Buna ziua,
  50 ani, 168 cm, 70 kg, histerectomie 2012, tiroidectomie in 2014, in tratament cu Euthyrox 100, fara alte boli. A durat 3 ani pana mi s-a reglat calciul.Am valori relative stabile ale TSH+FT4. Am munca de birou, iar in weekenduri mergem in drumetii iarna,iar dupa ce da caldura facem ture de MTB, uneori cam solicitante pentru mine. Recent am avut problem cu somnul, oboseala, anxietate si o stare de “ne-bine” ca sa zic asa. Analizele facute au iesit relativ OK. TSH 1.72 (acum 3 luni 0.78 sub acelasi tratament) FT4 1.01 (acum 3 luni 0.99), calciu, magneziu, potasiu sunt bune. Colesterolul total 240 (dar mai mic decat alte dati), LDL 161, HDL 68, triglyceride 84. Glicemie ok, la hemoleucograma monocitele sunt putin marite. Sodiul este mic – 133 (valori 136-145) si cred ca din aceasta cauza am avut starile mele neplacute. Exista legatura intre hiponatremie si lipsa tiroidei? trebuie sa modific ceva la doza de Euthyrox? Nu am depus effort chiar asa de mare si nici nu am transpirat chiar asa mult. Nu beau nici prea multa apa/alte lichide. La ultima drumetie (3 zile inainte de analize) chiar pot spune ca nu am baut sufficient (1 litru de apa) si m-am simtit deshidratata. Si cum as putea sa evit aceasta neplacere cand vine caldura si voi depune effort mult mai mare iar transpiratia va duce din nou la scaderea sodiului? Va multumesc. Cu stima Daniela

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu