Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Regulamentul secţiunii de răspunsuri la întrebări

January 24, 2010


Regula generală este următoarea: voi răspunde zilnic unei întrebări legate de patologia tiroidiană.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1,629 Comentarii »

 1. Stroie Vali says:

  Buna ziua,va rog să mă ajutați,sunt diagnosticata cu mixedem, urmez cu euthyrox 1,50mg din luna ianuarie2019 dar infiltrațiile nu se micșorează ,sunt tot f umflata, se poate sa Ramin așa ? Mulțumesc.

 2. diana oprea says:

  Buna ziua,

  In urma unei tiroidecomii in august 2017 si iod radioactiv in luna septembrie 2017, am un TSH de 4.29 (0.4-5.5) si FT4 1.62 ( 0.65-1.74).
  Aceste valori sunt normale dat fiind faptul ca se afla in intervalul de referinta? Mentionez ca aceste analize sunt facuute pe data de 04.02.2019, in urma unor incercari de a ramane insarcinata.
  V-as fi recunoascatoare pentru raspuns!

 3. Nicoleta says:

  Buna seara ,
  ma numesc Nicoleta Tudor, 35 ani, inaltime 167 cm, greutate 54 kg -operata tiroidectomie totala -rezultat microscopie : nodul adenomaitoid lob drept.In momentul de fata urmez tratament de substitutie L-Thyroxin 75mg. Am facut recent cateva analize de sange si mi s-a depistat o anemie ,astfel ca medicul de familie mi -a prescris suplimente de Fe(1 pastila/zi ,inainte de masa cu o ora. Intrebarea mea e:la ce interval de timp dupa pastila de L -Thyroxin pot lua pastila de Fe? Afecteaza in vreun fel acest supliment de Fe rezultstul analizei TSH?
  Va multumesc foarte foarte mult!

 4. Maria says:

  Buna ziua dle doctor si felicitari pt toate activitatile dvs pro bono
  Tatal meu a fost operat de tiroida dupa ce i s-a descoperit un carcinom papilar stadiul 2…asa cum indica histopatologicul
  A luat o doza de iod radioactiv dar a doua zi la scintigrama au fost descoperite celule tiroidiene la plaman si abdomen.ce interval trebuie sa treaca pentru a vedea efectele iodului si a stabili ingerarea unei noi doze
  Din cate doze se pot distruge din experienta dvs celulele din metastaze?
  Exista riscul extinderii si la alte organe chiar daca s-a demarat procedura cu iod radioactiv?Cat de grava evaluati dvs ca fiind aceasta situatie?

 5. maria says:

  Maria , 72 ani, tiroidectomie ptr. carcinom papilar, in vederea scitigrafiei, recomandrea de a exclude din alimentatie fructe si legume colrate natural in rosu se refera si la morcovi, banane rosii, kaki?

 6. Rotaru S says:

  Buna ziua, d-nule doctor! In urma efectuarii unor analize am avut urmatoarele rezultate:
  TSH-5.28 val de referinta (0.35 – 4.94 μUI/mL)
  Free T4 – 0.91 val de referinta( 0.7 – 1.48 ng/dL)
  Ac Anti-Tireoperoxidaza(TPO)- 651.47 UI/ml val de referita < 5.61 UI/ml.
  Considerati ca este nevoie de un tratament medicamentos? Mentionez ca aceste analize au fost efectuate la 9 luni dupa ce am nascut. Pe perioada sarcinii( in trimestrul al II-lea ) am avut urmatoarele valori ale analizelor:
  TSH- 2.81 val de referinta 0.55-4.78 μUI/mL
  FT4-1.19 ng/dL, val de ref 0.8-1.76 ng/dL
  ATPO- 50.0 UI/ml, val de referinta < 35 UI/ml, dar medicul endocrinolog care m-a consultat nu mi-a recomandat niciun tratament. In urma ecografiei am avut urmatorul rezultat: Tiroida cu dimensiuni normale, echogenitate usor redusa, vasc normala, fara adenopatii regionale suspecte.
  Bebelusul nu a fost consultat endocrinologic pana acum, considerati ca este necesar? Ce analize ar trebui sa-i fac?
  Cu multumiri, Stefania

 7. Miu Veronica says:

  Buna ziua, am tiroida scoasă din martie. Intrebarea mea este: daca nu mai iau niciun fel de tratament de specialitate ce se intampla cu organismul meu? Din motive personale nu vreau sa mai iau tratamentul. Va rog sa imi raspundeti dvs, deoarece nu pot sa imi contactez medicul endocrinolog si niciundeva pe internet nu am gasit niciun arricol referitor la o astfel de solutie. Va mulrumesc.

 8. Serbanescu Gabriela says:

  Buna ziua
  Sunt pacienta operata de tiroida de 3 ani , iau eutirox de 100 și colesterolul meu este mare .-sau mai bine zis foarte mare -263
  Ce pot face ?
  Menționez ca nu sunt o persoana supraponderala , nu mănânc in exces , nu am trigliceridele sau glicemia mare și totuși ..,
  Mulțumesc

 9. Maria P says:

  Bună ziua,

  Considerați că la un rezultat TSH 10,75, FT4 în limite normale și anti TPO 924, e necesar un tratament medicamentos? (În anul 2015 am avut TSH 6, în 2016 Tsh 7, în anul 2017 TSH 5, anti TPO 530)

  Vă mulțumesc.

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu