Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Regulamentul secţiunii de răspunsuri la întrebări

January 24, 2010


Regula generală este următoarea: voi răspunde zilnic unei întrebări legate de patologia tiroidiană.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
  7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1,655 Comentarii »

  1. Alexandra says:

    Buna ziua,Domnule Doctor, ma numesc Alexandra , am 27 ani si incerc impreuna cu sotul meu de 2 ani sa obtinem o sarcina .. dupa nenumarate analize si investigatii a trebuit sa imi fie indepartate trompele uterine (laparoscopic)- saktosalpinx. la clinica de reproducere de care apartin bineinteles ca mi-au facut si nenumarate analize hormonale si reiasa ca am anti tpo 265 U/ml val normala fiind < 34 ,tsh basal fiind 1,46 val normala 0.27-4.20 ,ft3 3,4 val normala 1.9-5.1 si ft4 1,2 val normala 0.9-1.7, mentionez ca restul analizele hormonale fiind in regula doar ca amh 1,84 val normala 2.0 .In data de 2 septembrie ar trebui sa incep procedurile pt fertilizare in vitro , credeti ca avem sanse sa obtinem o sarcina avand in vedere posibila tiroidita autoimuna ? Si ce sanse sunt sa fie totul bine pe parcusul sarcinii ? Doctorita a spus ca atata timp cat tsh si ft4 ft3 sunt in valori normale nu trebuie sa imi fac grija dar am citit ca exista risc de avort spontan .. in data de 28 August am programare si la medicina nucleara unde imi va face ecografie..dar as avea nevoie si de parerea dumneavoastra . Imi este frica ca o sa reusim sa obtinem sarcina si apoi sa se intampla un avort spontan avand in vedere procedura de fiv cu tot ce presupune fizic psihic si Material.. mentionez ca sunt in Germania si sotul meu nu are nicio problema se infertilitate. Ca si simptome daca le pot numii asa , in fiecare zi parca am o stare de anxietate parca ceva in mine tremura dar e doar o stare interioara , nu imi tremura mainile sau sa am pulsul marit , am impresia ca am palpitatii dar pulsul e ok ,probabil aceste simptome de la stres . Imi cer scuze pt deranj ..si va multumesc din suflet pt raspuns. O zi frumoasa !

  2. Alexandra says:

    Buna ziua,Domnule Doctor, ma numesc Alexandra , am 27 ani si incerc impreuna cu sotul meu de 2 ani sa obtinem o sarcina .. dupa nenumarate analize si investigatii a trebuit sa imi fie indepartate trompele uterine (laparoscopic)- saktosalpinx. la clinica de reproducere de care apartin bineinteles ca mi-au facut si nenumarate analize hormonale si reiasa ca am anti tpo 265 U/ml ,tsh basal fiind 1,46 , ft3 3,4 si ft4 1,2 , mentionez ca restul analizele hormonale fiind in regula doar ca amh 1,84 .. in data de 2 septembrie ar trebui sa incep procedurile pt fertilizare in vitro , credeti ca avem sanse sa obtinem o sarcina avand in vedere posibila tiroidita autoimuna ? Si ce sanse sunt sa fie totul bine pe parcusul sarcinii ? Doctorita a spus ca atata timp cat tsh si ft4 ft3 sunt in valori normale nu trebuie sa imi fac grija dar am citit ca exista risc de avort spontan .. in data de 28 August am programare si la medicina nucleara unde imi va face ecografie..dar as avea nevoie si de parerea dumneavoastra . Imi este frica ca o sa reusim sa obtinem sarcina si apoi sa se intampla un avort spontan avand in vedere procedura de fiv cu tot ce presupune fizic psihic si Material.. mentionez ca sunt in Germania si sotul meu nu are nicio problema se infertilitate. Ca si simptome daca le pot numii asa , in fiecare zi parca am o stare de anxietate parca ceva in mine tremura dar e doar o stare interioara , nu imi tremura mainile sau sa am pulsul marit , am impresia ca am palpitatii dar pulsul e ok ,probabil aceste simptome de la stres . Imi cer scuze pt deranj ..si va multumesc din suflet pt raspuns. O zi frumoasa !

  3. Cherciu Ana Maria says:

    Bună ziua. Fratele meu a fost operat de glanda luna trecuta. A fost scoasa. Diagnostic final cancer tiroidian papilar. În luna August începe ședința de ionizare, dar înainte I s-au dat niște analize sa le facă printre care și tiroglobulina. Aceasta în urma analizei este 3.80 NG/MLAm citit ca trebuia sa fie sub 0.04. Îmi puteți spune va rog ce înseamnă acest rezultat? Cancerul a recidivat sau poate fi în continuare acolo?? Menționez încă o dacă ca nu a început ședința de ionizare. Încă o întrebare dacă nu va deranjez. In urma regimului ținut sărac în iod, după aproape 4 săptămâni a început sa aibă dureri de ceafa care ii răspund în creștetul capului. Poate fi carenta de calciu, iod, magneziu? Mulțumesc frumos, Cu respect, Ana Maria Cherciu

  4. Tache Rodica says:

    Buna ziua,

    Sunt o femeie de 54 de ani, si sufar de tiroidita autoimuna Hashimoto de peste 10 ani, in prezent fiind in tratament cu Eutyrox de 75 mg.

    La ultima verificare a nivelului TSH, valoarea acestuia a fost 0,351, sub limita inferioara a intervalului de referinta (normal 0,4-4).

    Va rog frumos sa-mi spuneti parerea dvoastra despre aceasta situatie.

    Va multumesc!

  5. Rata Lacrimioara says:

    BUNA SEARA. PUTETI SA-MI SPUNETI DACA HIPOTIROIDIA MARESTE COLESTEROLUL.SUNT OPERATA IN 2014 ,AM URMAT O CURA CU IOD SI LA ORICE SET DE ANALIZE COLESTEROLUL ESTE MARIT.
    MULTUMESC

  6. Cotesta Fanuta says:

    Buna ziua domnul doctor eu am o alopecie areata din 2013 si tot din 2013 am si tiroida iau eutirox vel mai mic d 25.Acum o tin sub control cu aceste pastile,vresu sa va intreb alopecia are legatura ci Tiroida? Cred c o sa imi cada tot parul.am fc si analize l sange totul este ok.multumesc

  7. Maria says:

    Bună ziua si felicitari pt activitatea dvs
    Tatal meu in varsta de 64 de ani a fost operat de carcinom papilar tiroidian in oct2018 iar in ianuarie i s-a administrat o doza de iod. Ulterior a efectuat un pet ct a carui concluzie este adenopatie de 18 mm latero-cervicala submandibulara stanga prejugulara cu fixare patologica FDG
    Este nevoie oare de o noua operatie sau este suficienta o noua tura de iod?

  8. Dorina says:

    Buna ziua.D-le doctor va rog sa-mi recomandati ce fel de analize si investigatii sa fac periodic pentru a-mi tine sub monitorizare starea de sanatate.Medicul endocrinolog imi cere cateva analize (standard)dar eu vreau cat mai complect sa fie setul de analize.Deci pe scurt starea mea actuala: 49 de ani,operata in ianuarie ,diagnostic la internare gusa multinodulara netoxica,hipertensiune arteriala primara,tiroida autoimuna.Concuzia ex.histopatologic:carcinom papilar tiroidian varianta foliculara,multifocal,neincapsulat,respectiv unei tiroide cronice limfocitare.
    pT(m)1aNOLOVOR0
    S-a decis(la Cluj)in urma analizelor sa nu fac iod radioactiv,cu monitorizare la 6 luni.
    Am avut TG=<0,04 NG/ML, valori normale 3.5-77ng/ml
    Anti-tiroglobulina =391.8 UI/mL, val.normale < 115
    TSH = 57,85 qUI/ml, val.normale 0.27-4.2
    Doua sapatamani am intrerupt eutyroxul ,impreuna cu dieta saraca in iod.
    Mama mea a fost operata la tiroida,fara carcinom.
    Astept un raspuns cu deosebit interes.
    Va multumesc!

  9. Alina says:

    Buna ziua! In urma unui diagnostic de GPN, am avut recomandare pt tireidectomie totala. Rezultatul histopatologic: carcinom papilar si folicular gr. I. S-a administrat o doza de 30 de I131, cu confirmarea captarii doar in restul de tesut tiroidian. Am cateva intrebari pe care mi-as dori sa le clarific:
    1. Este interzisa expunerea la soare pentru totdeauna? De ce?
    2. Este interzisa expunerea la IPL sau UV( cele utilizate in cosmetica) pentru totdeauna?

    Multumesc!

  10. Dana says:

    Buna seara!
    Ma numesc Dana , am 51 de ani și acum 3 ani mi s-a făcut tiroidectomie totala.
    Iau Euthyrox de 100 , de când m-am operat nu mi-am repetat analizele , spre rusinea mea.
    De câteva zile ma confrunt cu niște pulsații rapide in jugulara sau carotidă pe partea stânga a gâtului , având senzația ca-mi explodează.
    Stiu ca ar fi trebuit sa-mi fac analizele de rigoare și voi încerca sa ajung in cel mai scurt timp posibil la Dr.,însă voiam sa va întreb dacă aceasta poate fi o repercursiune a faptului ca nu este adaptata doza de euthyrox la nevoile mele , funcție de analize sau poate fi și o afecțiune a vaselor de sânge sau chiar cardiaca ..
    Va mulțumesc frumos !

  11. Daniela says:

    Buna ziua Domnule Doctor, am o intrebare nu chiar in domeniul Dumneavoastra, dar in legatura cu el, si anume referitoare la produsul Lenzetto – spray transdermic cu estradiol. Mi s-a indepartat uterul cu pastrarea anexelor in 2012, tiroida in 2014. Acum incep sa simt problemele legate de menopauza (bufeuri, probleme de somn, iritabilitate). A durat relativ mult pana mi-am “reglat” si stabilit valorile TSH si calciul si sa ma si simt bine. Care este parerea Dumneavoastra, in cel fel poate influenta acest spray tratamentul cu Euthyrox? Multumesc.

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu