Răspunsuri la întrebări (101)

Cristina:

Buna seara,
Ma numesc Cristina si am 37 ani.
Revin la intrebarea 31 din 17.09.2009
V-am urmat sfatul si nu am reluat tratamentul cu euthyrox (doza era de 25 mg – 1 pastila si jumatate pe zi) si pe data de 30.01.2010 am refacut analizele (la acelasi centru “Sanador”)iar rezultatele au fost urmatoarele:
FT3-ser = 2.95 pg/ml (interval referinta 1.71-3.71)
FT4-ser = 0.78 ng/dL (interval referinta 0.61-1.12)
TSH -ser = 3.92 uUl/mL (interval referinta 0.34-5.6)
Anti TPO -ser = 0.00 Ul/ml (interval referinta < 5.61)

Intrebarile mele sunt: se poate ca ATPO sa fie 0? Ce ar trebui sa fac de acum incolo si la ce interval ar trebui repetate analizele?
Mentionez ca de cand am intrerupt tratamentul ma simt mult mai bine desi am cateodata senzatia de nod in gat.

Va multumesc,

Raspuns:

– da, nivelul ATPO poate fi nedetectabil; asta infirma, in mare masura, tiroidita autoimuna, afectiune care este, de departe, cauza cea mai frecventa de hipotiroidie la varsta dvs;

– analizele prezentate sunt normale, asta insemnand ca tiroida functioneaza bine si ca nu necesita vreun tratament la acest moment; puteti repeta un TSH la 6 luni, iar daca si atunci este normal, se exclude prezenta unei probleme tiroidiene;

– am recitit intreg istoricul dvs si va pot spune ca nu exista nicio cauza tiroidiana pentru senzatia de „nod in gat”;

Dr. Claudiu Ţupea

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (101)”

  1. Buna ziua!

    Am 23 de ani, 1,77m, 70 kg. in urma cu aproximativ 5 ani am fost diagnosticata cu hipertiroidie, care a remis ca urmare a tratamentului timpuriu. De doi ani nu mai fac tratament (am luat thyrozol), imi iau periodic analize si valorile ies normale. Ultima oara mi s-a recoltat pentru prima oara pana acum ATPO care a rezultat a fi gigant (6000, fata de 60, valoarea de referinta). Este necesar un tratament sau doar tinerea sub control a tiroidei/analize periodice?? Doar valoarea ATPO modificata, cu valori normale pt ft3, ft4 si tsh, are vreo influenta negativa in cazul unei potentiale sarcini?

    Multumesc pentru raspuns

  2. Buna ziua,
    Revin la intrebarea 77 din 2009.
    Dupa consultarea unui al doilea medic endocrinolog am inceput un tratament cu Eutirox de 25 mg-1 cp/zi, Omega 3-1 cp/zi, Cipcal-2 cp./zi timp de 10 zile pe luna, Panangin-3 cp./zi).
    Am refacut analizele recomandate de medicul endocrinolog la 2 luni dupa inceperea tratamentului si rezultatele au fost urmatoarele:
    TSH=5.648-valoare maxima laborator 4 (la inceputul tratamentului 4.82 mUI/L -valoare maxima laborator 3.6);
    FT4 in limitele normale ale laboratorului;
    Calciu ionic seric=3.6 mg/dl(minim laborator 4.2)-la inceputul tratamentului=3.7
    Magneziu=1.65 (minim laborator 1.6)
    Colesterol seric total=242 mg/dl (la inceperea tratamentului 270).
    Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra in legatura cu rezultatele obtinute dupa aceste 2 luni de tratament.

    Va multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.