Răspunsuri la întrebări (150)

virginia:

ma numesc virginia si am 37 de ani sunt insacinata in 4 saptamani si am diagnosticata cu hipertiroidie am facut investigatii si am free t4 si tsh pot avea o sarcina normala fara complicatii va rog sa ma ajutati pentru ca nu vreau sa fac chuiretaj imi doresc acest copil va rog ajutatima

Raspuns:

– nu ati prezentat niciun rezultat clar al analizelor hormonale, nici detalii legate de starea dvs sau de eventualele consulturi si tratamente facute; in aceste conditii raspunsul meu nu poate fi decat vag si mai mult teoretic;

– in principiu, se poate pastra sarcina, dar boala trebuie monitorizata atent de catre un endocrinolog; tratamentul, daca se considera necesar, se va administra in doza minima care va asigura o stare generala buna;

– daca boala Basedow-Graves este cauza hipertiroidiei, se recomanda un consult oftalmologic, pentru a vedea daca este prezenta oftalmopatia specifica acestei afectiuni;

– pentru un rapuns mai clar, reveniti cu date complete, asa cum este precizat aici;

Dr. Claudiu Ţupea

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (150)”

  1. Buna seara,
    Camelia, 36, 54 kg- mi-ati raspuns la intrebarea nr. 136 asa ca nu o sa reiau toate informatiile legate de istoric ( MTHFR, FIV , etc)

    Revin cu alte informatii.
    NU a fost eroare de laborator, am reusit dupa a 3-a incercare sa constat ca primul laborator avusese dreptate cu valoare de 0,024 a TSH-ului.
    Dupa ce primisem acel rezultat, am refacut analiza la un alt laborator, unde mi-a iesit tsh 0,23 rezultat in baza caruia, medicul endocrinolog mi-a zis sa continui tratamentul cu 0,50 euthyrox.
    Pentru ca mai am putin si devin paranoica in toate problemele cu care ma confrunt de atatia ani si carora nu le dau de cap, eu am luat doar 0,25 euthyrox si nu cat mi-a spus medicul. De vreo saptamana, avand palpitatii si un puls marit, am refacut analiza la un al 3-lea laborator ( dupa ce facusem reclamatie la primul). unde am primit „cadou” un TSH 0,016 cu un FT4 1,90 ( 0,93-1,70).
    Ce nelamuriri mai am?
    1. Evident ca o sa ma puneti sa fac si TRab ( ca deh, m-am obisnuit de ceva vreme sa-mi dau tot salariul pe analize), si o sa-l fac ca am doar 36 de ani si vreau mai apuc nitica pensie. Care sunt sansele sa mi se intampla chestia aia cu hipertiroidie autoimuna? Adica de la hipo autoimuna sa ajung la hiper?Cat de ghinionista pot sa fiu?
    2. de ce, un medic la valoarea de 0,024 mi-a zis sa reduc doza de euthyrox la 0,25, iar altul m-a pus sa refac analizele si sa mentin doza? Pana acum doar dumneavoastra mi-ati explicat pe romaneste toate cauzele si in plus si pe gratis… Daca n-ar fi Bucurestiul la 170 de km de mine as veni si maine sa imi povestiti mai multe.
    2. Euthyrox-ul scade TSH-ul? Ajuta practic tiroida sa lucreze? Si totusi, de ce la valori sub cele normale medicii mi-au spus ca continui tratamentul? Asta e lucrul pe care nu il inteleg.
    3. Opresc tratamentul pentru cata vreme? La autoimuna mea cu ATPO confirmat de doua laboratoare nu pot sa sper ca totul a fost un vis urat, nu?
    Va multumesc pentru rabdare si chiar daca problema mea pare mult mai putin grava decat problemele altor oameni, pentru mine este infinita. Imi doresc atat de mult un copil si imi doresc atat de mult sa inteleg ce mi se intampla! Si va rog sa ma credeti ca n-am facut niciodata nimic de capul meu ci coar la recomandarile medicilor. Din pacate cel la care merg acum este atat de ocupat…
    Cu respect
    camelia
    4.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.