Răspunsuri la întrebări (235)

Laurentiu:

Buna ziua,

Ce concluzii as putea trage de la o valoare ATPO de 14 (val maxima = 12)? Am facut analiza si in urma cu un an si jumatate la acelasi laborator si aveam 3.5 pe atunci.

Voi repeta analizele saptamana asta. Credeti ca este posibil sa mi se declanseze o boala autoimuna de tiroida?

Este un motiv de ingrijorare valoarea de 14 sau poate fi o simpla fluctuatie peste normal?

Raspuns:

– acest nivel al ATPO este nesemnificativ crescut peste limita maxima a normalului; o mare parte din populatie (10-20%) prezinta valori usor/moderat crescute ale ATPO fara a face vreodata tiroidita autoimuna; in practica medicala, nivelurile de peste 100-150 UI/ml semnifica, de obicei, prezenta acestei afectiuni;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (235)”

  1. Buna seara. AM 61 de ani si in urma cu patru luni am fost diagnosticata cu tiroda autoimuna (hpotiroida) si urmez de trei luni si ceva, tratament cu “Euthyrox 25?, o tableta si jumate in fiecare dimineata. De curand am fost depistata si cu osteoporoza si tasare vertebre T10-L1. Pentru osteoporoza am primit ieri, tratament cu “Nylex spray nazal”. Documentandu-ma pe net, am descoperit ca “Euthroxul” este contraindicat in osteoporoza. Va rog frumos sa ma lamuriti dvs., deoarece sunt disperata si nu stiu ce sa fac! Azi deja nu am mai luat „Euthyrox”, dar nici „Nylex spray nazal”. Nu pot sta nici in pat, nici pe scaun, nici sa merg, am niste dureri ingrozitoare! Eventual sa-mi spune-ti dvs. ce sa iau ca nu mai pot traii asa, cu aceste dureri ingrozitoare! Sunt cu psihicul la pamant si gandesc doar negativ si asta stiu ca agraveaza boala ! Va implor sa ma ajutati ! Azi este sambata si nici nu am unde sa apelez ! Mentionez ca acelas medic endocrinolog mi-a prescris ambele tratamente. Astept cu nerabdare raspuns de la dvs.! Va multumesc din suflet !

    Cu stima,

    Marieta Botos

  2. Buna seara. AM 61 de ani si in urma cu patru luni am fost diagnosticata cu tiroda autoimuna (hpotiroida) si urmez de trei luni si ceva, tratament cu “Euthyrox 25?, o tableta si jumate in fiecare dimineata. De curand am fost depistata si cu osteoporoza si tasare vertebre T10-L1. Pentru osteoporoza am primit ieri, tratament cu “Nylex spray nazal”. Documentandu-ma pe net, am descoperit ca “Euthroxul” este contraindicat in osteoporoza. Va rog frumos sa ma lamuriti dvs., deoarece sunt disperata si nu stiu ce sa fac! Azi deja nu am mai luat „Euthyrox”, dar nici „Nylex spray nazal”. Nu pot sta nici in pat, nici pe scaun, nici sa merg, am niste dureri ingrozitoare! Eventual sa-mi spune-ti dvs. ce sa iau ca nu mai pot traii asa, cu aceste dureri ingrozitoare! Sunt cu psihicul la pamant si gandesc doar negativ si asta stiu ca agraveaza boala ! Va implor sa ma ajutati ! Azi este sambata si nici nu am unde sa apelez ! Mentionez ca acelas medic endocrinolog mi-a prescris ambele tratamente. Astept cu nerabdare raspuns de la dvs.! Va multumesc din suflet !

    Cu stima,

    Marieta Botos

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.