Răspunsuri la întrebări (304)

Emilia:

Buna seara,

DOMNULE DOCTOR,

Am 45 de ani, de un an si jumatate sunt diagnosticata cu tiroidita autoimuna, in prezent iau eutirox 75 mg.Problema mea este ca ma confrunt de trei ani cu stari de moleseala,obosela, stari de dezechilibru, dureri de cap, ameteli, nu in fiecare zi, dar per/total nu am o stare generala buna. Pe langa aceste simptome imi apar si PETE ROSIATICE DUPA CARE SE INVINETESC , apar pe maini, antebrat, pe coapse.De multe ori apar pe vene ai impresia ca am fost intepata in vena si apare pata , devenind locul un pic dureros.Am fost suspecta de vasculita. Am facut toate analizele posibile de sange. ORL SI IMUNOLOGICE. TOATE AU IESIT BUNE MAI PUTIN CELE DE TIROIDA. Asa a fost depistata acum un an si jumatate ca am tiroidita autoimuna: ATPO ERA MARE 257 SI TSH 5.2.Acum sunt in limite normale luand eutyrox 75 mg, dar simptomele nu au disparut inclusiv acele pete care nu le da nimeni de hac.nu se cunosc cauzele.AM fost la Fundeni la hematologie la d-na doctor Uscatescu si raspunsul a fost ca si” LOR li se sparg vase de sange”.
Alt medic de la spitalul SF Maria mi-a zis ca totusi petele ar putea fi din cauza tiroidei.Alti doctori endocrinologi spun ca tiroida nu are legatura cu aceste pete si simptome.
Acesta este istoricul meu.In urma cu sase ani am fost diagnosticata cu fibrom uterin pediculat de 4 cm.Am urmat conform prescriptiilor medicale tratament cu orgametril timp de un an si jumate, s-a micsorat la 2 cm, nu am mai continuat cu orgametril, asa a zis dr. dar dupa aceasta perioada m-am simtit rau si cu petele care le-am precizat. In prezent fibromul are 6.5 cm nu am hemoragie la ciclu, il tin sub control.Folosesc tratament naturist. Intrebarea mea este:
1. CONSIDERATI CA SIMPTOMELE SI PETELE DESCRISE MAI SUS SUNT CAUZATE DE TIROIDITA AUTOIMUNA?
2. CONSIDERATI CA RETETA LUI MONICA TATOIU ESTE CONTRAINDICATA IN TIROIDITA AUTOIMUNA?

Va multumesc din suflet si astept raspunsul dvs. virtual ca de cel real nu am avut parte!

Emilia

Raspuns:

  1. NU, tiroidita autoimuna corect tratata nu determina astfel de simptome; oricum, manifestarile cutanate  descrise nu sunt compatibile cu nicio boala tiroidiana, tratata sau nu;
  2. consider ca asa-zisa „reteta a Monicai Tatoiu” este o combinatie a unor ingrediente banale care nu are cum sa aiba vreun fel de efecte spectaculoase; din pacate, in era in care vorbim de mecanisme moleculare ale bolilor, de tratamente care pot actiona la acest nivel, noi preferam sa credem in solutii minune de doi bani;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.