Răspunsuri la întrebări (382)

Daniela:

Buna ziua, ma numesc Daniela.

Domnule Doctor, ma scuzati ca revin din nou cu o intrebare la Dvs., dar sunteti singurul care mi-a explicat nelamuririle mele si am mare incredere in sfaturile Dvs.
Mi-ati raspuns si la intrebarea 305/13.11.2010.
Nu am inceput tratamentul pt. baiat si la trei luni, am repetat analizele(tot la Sanador), acestea fiind:
TSH = 2.91uUl/mL (0.35 – 4.94)
Ft4 = 1.04 ng/dL (0.7 – 1.48)
ATPO = 27,94 Ul/ml (<5.61)

Din nou ATPO este peste limita. Credeti ca ar trebui sa incep tratamentul?
As dori sa vin cu baiatul la Dvs. pentru ecografie si consult. Cand e bine sa fac programarea avand in vedere ca la ecografia din 25 septembrie doctorul a spus ca nu sunt probleme dar nici nu mi-a dat nici o hartie cu ce a vazut la ecografie (aceasta a fost facuta in spitalul Parhon).

Va multumesc si va rog inca o data sa ma scuzati ca am revenit cu intrebari la Dvs.

Raspuns:

– testele de functie tiroidiana (TSH si FreeT4), care arata cum functioneaza glanda, sunt in limite normale; conform acestor rezultate, nivelurile hormonilor tiroidieni acopera necesarul organismului;

– nivelul ATPO poate ramane usor crescut in mod persistent, fara ca boala (tiroidita autoimuna) sa se instaleze propriu-zis vreodata; pe de alta parte, este la fel de adevarat ca riscul acestei afectiuni in cazul lui este mai mare decat in cazul cuiva cu ATPO normal; solutia este monitorizarea periodica;

– ecografia se poate dovedi utila pentru ca are capacitatea de a detecta modificarile tipice din tiroidita autoimuna inca din fazele incipiente ale bolii; puteti face programare in orice zi de marti si joi, in intervalul orar 14-21, la Clinica Anima Delfinului, unde am si un ecograf performant;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (382)”

  1. buna seara ,
    domnule doctor,cu respect vreau sa va cer parerea :sunt o femeie de 42 ani ,de 164 cm,78 kg,cu doi copii sanatosi
    in familie nu au fost cazuri de maladie a tiroidei
    in 2008 iunie am fost operata de carcinom tiroidian papilar[un nodul stang de 1,4 mm,fara depasirea capsulei peritumorale,capsula fara neoplazie ,cu prezenta paratiroidei stangi]operatia cat si sedinta de iod am facut o in italiala ircs milano,la scintigrafie a iesit ok….dupa 6 luni am repetat scintigrafia la cluj ..la fel ok .am inceput un tratament in italia cu eutyrox125,la cluj mi a modificat pe novotyral 100
    in ultimele 2 luni am inceput sa am intepaturi inima ,ameteli ,o stare de nervi,am repetat analizele:tsh 0,55n0,2-4,2
    ft4-12,01normal12-22
    tg-0,2
    ac.ant-tg-226 normal 0-115
    colesterol237 normal 120-200
    mpv7,8 normal 8,5-12
    rbc4,13 normal4,4-4,76
    tgp 51normalmax31
    in urma cu o luna toate aceste analize erau in limita normala,
    la o eco de sani mi au iesit 4 fibroadenoame de aceea am mers la endocrinolog sa vad disfunctia daca e hormonala,iar medicul dupa aceste analize pe care vi le am expus mi a schimbat din nou tratamentul
    a hotarit sa inlocuiesc novotiral 100 cu euthyrox 125fara nici o explicatie,va rog ce analize ar trebui sa fac pt o disfunctie hormonala[daca ar mai trebui sa fac]avand in vedere ca greutatea mea corporala a crescut cu 13kg dupa operatie si daca reusesc sa dau jos 5 kg le reiau f repede
    va rog sa ma scuzati de atatea intrebari si va multumesc anticipat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.