Răspunsuri la întrebări (641)

Natalia Bradauţan:

Fiica mea se numeşte Adela are vîrsta de 14 ani, pe data de 08.11.2011 a fost operată la glanda teroidă, avea nodul pe lobul drept 1,4 cm. Operaţia a fost cu succes – a fost înlăturat lobul drep. Dar examenul histologic a arătat că este carcinom papilar pe fon de adenom folicular coloido – chistic a lobului drept a glandei tiroide. Peste 1 lună rezultatele au fost următoarele T3 – 0,98 ( 0,5 – 2,00) T4 6,9 ( 4,8 – 12,0) TSH 2,4 ( 04 – 6,0). În fiecare zi ia o pastilă de L-teroxin de 50 mg.
Sunt îngrijorată ce să fac şi cum să fac să fie bine. Deşi fiica nu ştie de dignoza ei, mii frică foarte mult. Aş vrea să ştiu este o tumoare malignă sau benigmă.

cum trebuie să reacţionez la diagnoza Carcinom papilar pe fon de adenom folicular coloido-chistic a lobului drept a glandei teroide.
Sunt mama copilului de 14 ani care a fost operată pe data de 08.11.2011, peste 1,5 lună toate analizele bune. În fiecare zi pastilă de L-teroxin de 50 mg. Vă multumesc mult.

Raspuns:

carcinomul papilar tiroidian este o forma de cancer tiroidian, o tumora maligna a acestei glande;

– fiica dvs ar trebuie reoperata pentru indepartarea completa  a tiroidei; apoi, avand in vedere dimensiunea nodulului malign, ar trebui sa primeasca tratament cu iod radioctiv;

indepartarea doar a unui lob si tratamentul cu 50 micrograme deL-Thyroxin NU SUNT SUFICIENTE! TSH si T4 in limite normale nu inseamna ca fiica dvs este bine; acesta este un tratament suficient pentru pacientii operati de noduli benigni, NU pentru un cancer tiroidian;

– fiica dvs trebuie sa fie vazuta cat mai curand de un endocrinolog competent care sa conduca tratamentul corect, nu ca pana acum;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.