Răspunsuri la întrebări (838)

oana:

Buna ziua,domnule doctor! Am 21 de ani si de curand mi-am facut analizele pentru tiroida, principala cauza fiind caderea parului excesiva din ultimele 2 luni.In urma analizelor mi-au iesit urmatoarele valori:
FT4=1.09 valori de referinta [0.70-1.48]
TSH=2.95 valori de referinta [0.35-4.]
ATPO=0.62 valori de referinta <5.61
Mentionez ca la ecografie tiroidiana mi s-a spus ca este in parametri normali,timid palpabila.Greutatea mea este de 55kg la 1.70m inaltime, am tegumente uscate, extremitati reci.Mi s-a prescris medicatie cu Euthyrox 25 timp de 2-3 luni,insa nu am luat pana acum.As dori sa stiu daca este necesar sa iau medicatia dat fiind rezultatele analizelor.

Raspuns:

– rezultatele sunt bune, deci tiroida nu este responsabila pentru caderea parului (si nici pentru alte manifestari);

– eu nu vad utilitatea tratamentului cu Euthyrox atat timp cat functia tiroidei e normala si ecografic nu s-au gasit modificari;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (838)”

  1. Buna ziua, am 38 ani 174 si 90 kg. Am fost diagnosticata cu gusa endemica si noduli pe partea dreapta a tiroidei.Dupa nasterea de acum 2 ani nu am reusit sa dau jos cele 16 kg in plus.Mi-au fost legate trompele si ma intreb daca acest lucru are vreo influenta hormonala. Fac tratament cu Eutyrox de 25. Inainte cu o saptamana de menstra incepe sa ma doara pieptul ( sanii ) groaznic si apare si o durere de cap ( inainte cu o zi ). Am observat de asemenea ca desi nu mai alaptez de foarte mult timp – peste un an- din sani imi curge un lichid transparent,cateva picaturi , cat sa umezeasca tricoul. Oare de ce se intampla asta ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.