Răspunsuri la întrebări (1621)

Giorgiana:

Buna seara,d.le doctor.Sunt pacienta de la raspunsul cu nr.1613 si revin si eu cu rezultatul unor analize recomandate de d.voastra.Astfel TRAb-0,33 (negativ fiind considerata valoarea mai mica de 1U/L) iar TSH-0,002 (0,55-4,78).Va rog mult sa.mi spuneti ce considerati ca ar trebui sa facin continuare.Multumesc mult

Raspuns:

– in principiu, acest rezultat exclude boala Basedow-Graves;

– daca nu apar: scadere ponderala, tremor al axtremitatilor, insomnie, transpiratie excesiva, palpitatii si tahicardie (puls mai mare de 90 batai/minut in repaus), cred ca este suficienta monitorizarea fara tratament, cu repetarea TSH, FT4 si T3 peste 4-6 saptamani; daca apar manifestari clinice ale excesului de hormoni tiroidieni ca cele descrise mai sus, se poate incepe un tratament cu beta-blocant pentru controlul acestora;

– de asemenea, o ecografie de tiroida este recomandata;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1621)”

  1. Multumesc mult pt.raspuns,d.le doctor.Urmeaza sa ma decid la o data pt a.mi face o programare la d.voastra la Parhon sau la privat pt o ecografie de tiroida.Multumesc mult inca o data.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.