Răspunsuri la întrebări (1620)

Savin Carmen:

Am facut un ecograf la glanda tiroida in urma caruia mi-au iesit mai multi noduli din care unul de 1,13cm.Am facut analize iar valorile ar fi urm.:
TSH-0,24 (0,4-4)
FT4-1,18ng/mL (0,8-1,9)
FT3-3.29pg/mL(1.8-4,2)
Anti-Tiroglobulina<20 (<40)
Anti-Tpo<10 (<35)
Calcitonina<2(<5)
Precizez ca am 48 de ani,iar acum 2 ani am fost operata de histerectomie totala cu pastrarea ovarelor.Cei mai rau ca de atunci ma ingras f. tare.In prezent am 1,70cm si 95 de kg.
Va rog din inima o evaluare de catre un medic endocrinolog al celor prezentate.Va multumesc!

Raspuns:

– cand vorbim aspectul ecografic al nodulilor tiroidieni, in afara dimensiunii acestora (care este un parametru important), conteaza si alte elemente; astfel, un nodul relativ mic, cum e si in cazul dvs, poate avea un aspect tipic pentru un nodul benign, cum ar fi un chist simplu sau un nodul spongiform; sau, in ciuda dimensiunilor modeste, poate avea elemente ecografice de suspiciune pentru o neoplazie tiroidiana; ceea ce vreau sa spun e ca dimensiunea in sine nu e suficienta pentru a orienta diagnosticul;

– urmatorul pas ar trebui sa fie o scintigrafie de tiroida deoarece nivelul TSH este usor subnormal, ceea ce poate arata ca unii dintre acesti noduli sunt autonomi; in functie de rezultatul scintigrafic si de detaliile ecografice se poate opta pentru monitorizare, completarea investigatiilor sau initierea unui tratament;

– pe baza rezultatelor prezentate va pot spune ca nu exista o cauza tiroidiana pentru cresterea in greutate;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.