Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1981)

July 26, 2019

Elena Grig:

Buna ziua, va rog foarte mult o interpretare a acestui rezultat histopatologic.
Nu inteleg de ce nu s-a facut gradul de proliferare cu ajutorul imunocoloratiei cu anticorpi anti Ki67 pe care ei o recomanda. Multumesc pt.raspuns

1. Materialul examinat contine 4 limfoganglioni liberi de metastaze (0/4).
2. Materialul examinat contine fragmente provenite dintr-o proliferare formata din celule de talie mica/medie, cu citoplasma clara si cu nuclei rotunzi fara atipii notabile. Proliferarea tumorala prezinta o arhitectura solida. Nu se evidentiaza semne de invazie vasculara in materialul examinat.Aspectul histologic este compatibil cu un adenom paratiroidian / hiperplazie nodulara paratiroidiana sub rezerva fragmentarii materialului.
3. Materialul examinat contine 5 limfoganglioni liberi de metastaze (0/5).
4. Formatiunea nodulara de la nivelul lobului stang tiroidian corespunde unei proliferari formata din celule de talie medie cu citoplasma eozinofila si cu nuclei rotunzi pe alocuri cu nucleol cu atipii usoare. Celulele tumorale prezinta o arhitectura solida, cu prezenta de material eozinofil extracelular. Nu se evidentiaza imagini de emboli tumorali intralimfatici sau intravenosi, nici infiltrate tumorale perineurale. Tumora nu infiltreaza capsula tiroidiana.Aspectul histologic al leziunii este compatibil cu un carcinom medular sub rezerva confirmarii prin coloratii imunohistochimice.Lobul tiroidian drept si istmul sunt libere de infiltrat tumoral.5. Materialul examinat contine 10 limfoganglioni liberi de metastaze (0/10).
6. Materialul examinat contine 10 limfoganglioni liberi de metastaze (0/10).

Concluzie:
1. Limfoganglioni fara metastaze (0/4).
2. Aspect compatibil cu un adenom paratiroidian/hiperplazie nodulara paratiroidiana sub rezerva fragmentarii materialului. Recomandam determinarea indicelui de proliferare cu ajutorul imunocoloratiei cu anticorp anti – Ki67.
3. Limfoganglioni fara metastaze (0/5).
4. Aspect histologic compatibil cu un carcinom medular. Pentru confirmarea diagnosticului recomandam efectuarea urmatoarelor coloratii imunohistochimice: calcitonina, Cea, cromogranina, sinaptofizina.

5. Limfoganglioi fara metastaze (0/10).
6. Limfoganglioni fara metastaze (0/10).

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu