Răspunsuri la întrebări (1989)

Georgiana:

Buna seara,

Eu am tiroida autoimună . Nu iau tratament . Menționez ca am 36 de ani. Am citit sa renunț la gluten? Ce tratament îmi recomandați?
Analizele mele
T3 1.49 nmol/L
TSH 2.41 uUI/mL
Anti-tiroglobulina 2560 UI/mL
ATPO 254 IU/mL
FT4 14.5 omologul/L

Nu am noduli.
Va multumesc

Raspuna:

  • analizele arata ce tiroida functioneaza deocamdata normal, deci niciun tratament nu e necesar;
  • controlul periodic, cu repetarea analizelor (TSH si FT4) la 4-6 luni, este suficient;
  • NU exista, cel putin deocamdata, dovezi ca dieta fara gluten este utila in tiroidita autoimuna; cred ca acesta dieta e mai degraba o moda, foarte discutata si recomandata in prezent ca mare solutie pentru o gramada de probleme, in general de oameni care se pricep la 1000 de lucruri, printre care si medicina de internet;
  • o discutie despre alimentatia in bolile tiroidei aici: https://youtu.be/aMD0eOz2kFs

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1989)”

  1. Bună ziua!
    Ce probleme sunt la Tiroidă după aceste analize

    TSH 1,66 Ul/ml 0,3-4,5
    FT4 16,11 pg/ml 8,9-17,2
    T3 0,98 ng/ml 0,69-2,15
    T4 46,03 ng/ml 52-127
    ATPO 382,81 Ul/ml 0-30

    Am 25 de ani , din familie nu are nimeni probleme cu tiroida .
    Multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.