Răspunsuri la întrebări (1998)

Dima Vasilica:

Buna seara,am facut o ecografie la tiroida si mi-a gasit la lobul drept un chist de 3 cm ,la cel stang de 5,3cm.Intrebarea mea este ,ce analize trebuie sa fac,sa vin cu ele ,pregatita ,sa le evaluati si sa imi spuneti ce trebuie sa fac..

Raspuns:

  • la 3 cm, respectiv 5.3 cm, nodulii sunt destul de mari si in mod clar trebuie evaluati endocrinologic;
  • pentru a avea o decizie medicala la sfarsitul consultatiei, ar trebui sa veniti cu cateva analize de laborator efectuate (TSH, FT4, ATPO, calcitonina, VSH, calciu total si ionic) si sa programati si o ecografie de tiroida, astfel incat sa pot vedea si eu acesti noduli;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1998)”

  1. Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, daca ma puteti ajuta. Sunt insarcinata, am 5 luni de sarcina si cam la o luna jumate merg la control. Mi-am facut iodul seric pt ca ginecoloaga mi-a sugerat sa iau ceva complex de vitamine cu iod, dar endocrinoloaga mi-a interzis. Momentan, avand Basedow, tsh , ft3 , ft4 sunt in limite normale de un an aproximativ. Iau 2,5 mg Tyrozol pe zi si 12, 5 mg de Eutirox. Numai block and replace a functionat la mine. Pt linistea mea mi-am facut iodul seric sa vad daca am suficient iod pe bebe. Mi-a iesit valoarea de 78,6 ug/L iar valorile erau de 45-71 ug/L. Oare ma puteti sfatui ce inseamna? E ok acest lucru? Am nevoie de un sfat. Sunt din Cluj Napoca, dar pe viitor as vrea sa ajung la d-voastra. Va multumesc anticipat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.