Răspunsuri la întrebări (2015)

Monica:

Buna ziua ,

Stimate domn doctor , va rog sa ma informati in opinia dumneavoastra , care este doza de euthyrox ( eventual diagnostic ) conform urmatoarelor rezultate:

TSH 2,6580 mUI / L referinta 0,55 – 4,78
FT4 1,17 ng / dL referinta 0,89 – 1,76
TPO 7023,3 UI / ml referinta <60

Va multumesc anticipat pentru raspuns .
An nou fericit !

Cu stima ,
Monica M.

Raspuns:

  • La multi ani!
  • valoarea foarte crescuta a ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza) arata o boala numita tiroidita autoimuna; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina;
  • in cazul dvs, tiroida functioneaza inca normal, deci NU aveti nevoie deocamdata de tratament (presupunand ca nu va aflati deja sub levotiroxina cand s-au recoltat analizele);
  • e important sa intelegeti ca vorbim de o afectiune cronica, pentru care monitorizarea la medicul endocrinolog este obligatorie, chiar daca poate sa nu necesite tratament in prezent;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (2015)”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.