Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (2048)

April 24, 2020

Cojan Elena:

Buna seara d.l doctor!
In urma unor analize, s-a constatat ca:
FTA – 5,61ng/dL
TSH – 0,005 qUl/ ml
Sunt ingrijorata! Nu cunosc ce reprezinta.
Va rog!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2047)

April 22, 2020

Narcis:

Am 20 ani și iau Eutyrox de 25 dar și de 50 de 3 ori pe săptămâna.
Dacă nu dorm o noapte, dimineața mai pot lua pastila sau ce s-ar putea întâmpla dacă o omit?
Multumesc anticipat!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2046)

Vulpe Elena:

Bună seara!
Sunt operata de 3 ani mis-a făcut tiroidectomie, dar de 2 săptămâni
Am o tuse care nu mai trece, nu sunt racita, nu am fost.
Ma apuca seara tuse seaca și dimineața începe și se rupe.
Câteodată simt ca se desprind bucăți de flecma.
Pana acum nu am mai avut asa ceva.
Va mulțumesc frumos!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2045)

Elena:

Buna ziua!
Am 34 ani si de curand am facut analize, deoarece de 6 luni incerc sa raman insarcinata. Atpo a iesit cu valoare de 31. Mentionez ca tsh si Ft4 au iesit in valori de referinta normale. Exista motive de ingrijorare? Multumesc anticipat!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2044)

Laura:

Buna ziua . Am 23 de ani și am nevoie de sfatul dvs. cu privire la problema cu care ma confrunt .
In Septembrie 2017-Decembrie 2017 consumat foarte putine calorii 700(rar 1000 )pe zi , am făcut mai multă mișcare și in 3 luni am slăbit de la 60 kg la 48 ( la 1,62inaltime) și nu mi-a mai venit ciclul ,ultimul fiind in Octombrie 2017 .
– am continuat sa slăbesc pana la 45 kg ,aveam o frica intensa de îngrășare,îmi era frig mereu,număram tot timpul calorii,deja devenise o obsesie , am fost la ginecolog și am făcut analize,mi-a dat tratament ( Duphaston 2 pe zi timp de 10 zile,iar apoi utrogestan 200 mg 5 zile ) și ciclul tot nu venea , a venit doar cu cycloproginova și cu diane35.
Medicul mi-a spus ca din cauza faptului ca am slăbit nu mai am ciclu .
– după toate aceste tratamente ajunsesem la loc la 60 kg in Noiembrie 2018
Nu mi-am început încă viața sexuală . Am făcut mai multe analize . Le atașez pe ultimele .
Am fost și la endocrinolog , cauza amenoreei fiind aceeași,faptul ca am slăbit foarte mult .
FT4 12.63 (9-19)
TSH 2.3258 (0.5-4.5)
ATPO 16.66(0-35)
DHEA-S 366(148-407)
Analize ziua 21 a CM
AMH 1.94 (1.22-11.7)
Estradiol 60.71 pg/ml
FSH 8.03 mlU / mL
LH 4.71
IGF-1 300 (107-351)
Progesteron 0.278
Prolactina 8.52(4.79-23)
Testosteron 0.400 (0.084-0.481)
ACTH 26(3-66)
Cortizol ( ser / plasma)16.73 microgram/ decilitru
Cortizol over night 0.942
Am avut primul ciclu la 14 ani și a fost regulat pana la 20 ( când am slăbit foarte mult)
In prezent ciclul vine doar cu Duphaston .
M-am îngrășat foarte mult , am 64 kg acum. Nu mai pot slabi chiar dacă consum 1200 de calorii și fac mișcare .
Ce părere aveți ? Ce as putea face?
Mulțumesc din suflet !

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2043)

April 11, 2020

Mihaela:

Bună ziua, dle doctor! Am luat Eutyrox 75 mg pe zi. Acum mi-a fost înlocuit cu accu thirox de 100 in cantitate de 3,7 ml pe zi, dar nu ma simt bine. E suficienta doză zilnică? Multumesc!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2042)

Aureliu Monica:

Buna seara!am 45 de ani si sunt operata din 2001 de tiroida boala Basedow ,im prezent iau euthyrox de 100,analizele sunt :tsh…0,775 si ft4…1,27.mentionez ca m am ingrasat 10 kg,imi cade parul ,am pielea uscata ,am pulsul mic,fac atacuri de panica,stari de depresie.din hiper am dat in hipo ,ce ma sfatuiti sa fac?trebuie schimbata doza de euthyrox?marita sau micsorata…????multumesc

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2041)

April 2, 2020

Georgeta Lugojan:

Pina acum 3 saptamini am luat Euthyrox 25 mg.nu se mai gaseste si vreau sa va intreb daca pot sa-l in locuiesc cu L-Thyroxin de 50mg.va multumesc.

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2040)

Nirschl Roxana:

Buna seara domnule doctor, ma numesc Roxana am 46 de ani si in anul 2018 am suferit o interventie chirurgica tiroidectomie totala,in urma careia am ramas cu parte dreapta a faringelui paralizata si in automat coarda vocala.Tin sa mentionez ca TSH s-a stabilizat destul de repede la 1,69.Am facut Atp frecvente deoarece de la operatia survenita simt fluctuatia sangvina din degetele de la picioare non stop cu migrene puternice,mentionand ca iau ptr tulburari Serlift de 50mg si Frontin de 2,5 mg dar nu simt nici o ameliorare.Momentan sunt pe euthirox de 100.Intrebarea mea este,dereglarile lipsei glandei tiroide dau aceste nervozitati in extremitatile membrelor si palpitatiile frecvente la inima si cum se pot ameliora ?

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2039)

SPIREA ELENA:

CE INSEAMNA REGIM HIPOIODAT.Acest regim se tine dupa ce s-a efectuat interventia cu iod radioactiv?

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (2038)

Alexandra:

Buna ziua,am 30 ani. Vreau sa raman insarcinata, fara rezultat de un an. In data 22.02. Tsh ul 4.11 si Ft4 1.10 iar dupa o luna de eutyrox 0.25 mi-au iesit Tsh ul 3.88 si Ft4 0.7 , trebuie sa maresc doza de eutyrox la 0.5 sau 0.75? Mulțumesc frumos. O zi frumoasa!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii