Răspunsuri la întrebări (2109)

Elena Vladulescu:

Buna ziua dle doctor. Am 39 ani si sunt insarcinata(a treia sarcina) in 8 saptamani. Am boala Hashimoto in tratament de substitutie de aprox 15 ani.Am repetat tsh si valoarea acestuia este de 7.84. Ult analiza tsh efectuata in dec 2019 a fost de 0.78. Schema de euthyrox actuala este de 100 mg de luni pana miercuri si 75 mg de joi pana duminica. Va rog sa imi spuneti ce tb sa fac pt reglarea tsh deoarece ma tem pt sanantatea bebelusului. Va multumesc!

Raspuns:

  • un TSH de 7.84 µUI/ml este prea mare pentru sarcina; nu atat de mult pentru a exista riscul unor defecte neurologice la fat, totusi doza ar trebui crescuta imediat!
  • o doza adecvata ar fi 125 µg/zi Luni, Miercuri, Vineri si Duminica si 150 µg/zi in restul zilelor;
  • atentie, aceasta este o recomandare temporara, DOAR pana ajungeti la control la medicul dvs, care o poate ajusta in functie de alte elemente;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2109)”

  1. Bună ziua Domnule Doctor. În urma cu 5 ani am fost operata la glanda tiroida. Diagnosticul fiind carcinom papilar folicular. În toți acești ani am avut și câteva terapii cu iod radioactiv.momentan boala nu este complet tratata. La 31 de ani as dori sa rămân însărcinată. Momentan iau euthyrox 150g 4 zile din săptămâna și 125g 3 zile. Valoare tsh 0.02. Întrebările mele sunt. Ce șanse am sa rămân însărcinată? Este indicat sa faci copii cu acest diagnostic? As putea face o pauza pentru sarcina și după sa reiau tratamentul cu iod dacă mai este cazul? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  2. Buna seara! Va rog sa mă ajutați cu un sfat. In urma unei perioade tensionate, cu mult stres, am inceput sa mă simt obosita sa am palpitații și tahicardie. Acestea apar cel mai frecvent dimineața, când mă ridic din pat (dacă mă așez la loc, revine la normal) și după prima masa a zilei (simt că un gol in stomac si senzația de plin).
    Mi-am făcut analizele și singurele valori modificate sunt la FT3 (4,04). TSH(1,77) FT4 (0,87)
    Va rog sa mi spuneți dacă sunt motive de îngrijorare și unde sa mă intrepr? Mulțumesc mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.