Răspunsuri la întrebări (2127)

ioana:

Buna ziua.
Ma numesc ioana si am 38 de ani. In urma cu aproximativ 10 ani am primit tratament cu eutirox in urma unei consultatii la medicul endocrinolog. Desi nu s-au evidentiat noduli ai glandei tiroide , aspectul tiroidei corelat cu analizele modificate au determinat-o pe doamna doctor sa imi prescrie 50 mg eutirox. In decursul anilor am incercat sa renunt la tratam dar m-am simtit rau si l-am reluat. Starile de oboseala accentuata, frig ,probl de memorie au crescut si pe tratament, am luat 0,75 mg o perioada si acum 3 luni am crescut la 100 mg eutirox. Ma simt per general mai bine dar cresc in greutate desi fac eforturi sa scad …Astazi am facut analize :
FT4 14.70 pmol/L (9.03 – 21.93 / pmol/L)
TSH 1.88 UI/mL 0.34 – 4.5 / UI/mL
Este buna doza de eutiox ,100 mg ,continui asa ?
De ce cresc in greutate in conditii de regim alimentar si administrare de suplimente ce ar trebui sa ma ajute sa scad in greutate ?
Va multumesc frumos

Raspuns:

  • rezultatele analizelor sunt in limite normale, ceea ce, in cazul unei hipotiroidii sub tratament, arata ca doza e adecvata;
  • nu ati dat detalii privind diagnosticul primit in urma cu 10 ani, cel mai probabil e vorba de o tiroidita autoimuna; oricum, e indicat sa mergeti la un control endocrinologic cel putin o data pe an, iar modificarile dozei de Euthyrox ar trebui facute doar de endocrinolog;
  • legat de cresterea in greutate, tot ce va pot spune e ca la acest moment nu tiroida sau tratamentul cu Euthyrox sunt responsabile;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.