Răspunsuri la întrebări (2128)

Balcă Raluca:

Bună ziua!In urma unui control cardiologic,mamei mele (63 ani) i s-a recomdat si analize la sange,printre care si tiroida.Rezultatele sunt urmatoarele: colesterol total 244,4 (normal240);LDL colesterol 143,95 (130-159- crescut la limita);Lipide totale 759,39 ( 500-700 );Potasiu seric 5,62 (3,5-5,5) ;Anti TPO 572 (<30), FT4 1,11 ( 0.8-1,76); TSH 10,097 ( 0,55-4,78).
Programare la endocrinolog am gasit pe 21 noiembrie.Trebuie sa mearga la urgenta,cu aceste valori,sau poate astepta pana atunci?
V[a] multumesc!

Raspuns:

  • analizele arata o tiroidita autoimuna, una din cele mai frecvente boli de tiroida; in aceasta afectiune, sistemul imunitar ataca si, in timp, distruge tiroida, ducand la deficit de hormoni tiroidieni (hipotiroidie);
  • in cazul mamei dvs, e deja prezenta o forma usoara de hipotiroidie, ce va necesita tratament; cu toate astea, NU e o urgenta si poate astepta pana la consultul programat;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.