Răspunsuri la întrebări (2140)

Tudor:

Buna ziua,
Fiica mea are 16 ani si in urma unui control de rutina au iesit urmatoarele rezultate:
FT4 – 10.49 pmol/L interval 11.4 – 17.6
TSH – 3.13 uUi/ml Interval 0.47 – 3.41
Anti-TPO <3 normal <5.61
Nu avem istoric de boli tiroidiene.
Toate celelalte analize sunt Ok
Singura valoare care nu este ok este FT4. Va rog sa-mi spuneti daca este vorba de o afectiune a tiroidei si daca trebuie mers la un endocrinolog. Mentionez ca nu are absolut nici un simptom asociat cu hipotiroidia.

Raspuns:

  • foarte probabil, valoarea izolat subnormala a FT4 nu are nicio semnificatie;
  • este indicat sa recolteze un nou set de analize (TSH, FT4, ATPO, Ac anti-tiroglobulina) peste 3-4 luni; de preferat la un alt laborator; in functie de rezultat, se poate merge si la consult de specialitate;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.