Răspunsuri la întrebări (2198)

Armand:

Buna ziua am 18 sunt baiat iar pe data de 15.04.2021 am facut niste analize medicale la synevo cu urmatoarele valori
FT3 5 interval referinta (3.93 – 7.7)
ANTI-TPO <5 interval referinta ( <26)
FT4 17.9 interval referinta (12.6 – 21 )
TSH 2.09 interval reverinta (0.51 – 4.3)
Anti receptor TSH (TRab) – <0.8 ( limita decizie clinica 1.75 UI/L) intrebarea mea este daca acel TRab este normal vad ca este in parametri mi sa spus de la medicul de familie ca ar fi ok dar este totul in regula si restul analizelor?

Raspuns:

  • testele de functie tiroidiana (TSH, FT4, FT3) sunt in limite normale, ceea ce inseamna ca tiroida functioneaza in parametri;
  • TRAb este o analiza de laborator care NU are limita inferioara de normal; altfel zis, daca valoarea este sub valoarea indicata de laborator, 1.75 UI/l in acest caz, rezultatul e bun; de regula acest rezultat exclude boala Basedow-Graves activa;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.