Răspunsuri la întrebări (2203)

Dianu Silvia:

Bună ziua. Am 43 de ani și de o săptămână am primit confirmarea ca am boala Basedow Graves prin prezenta anticorpilor specifici Trab = 10. As avea in primul rand o întrebare despre declanșarea acestei boli, dacă ar putea avea vreo legătură cu vaccinul antiCovid făcut pe 23 februarie. La aproximativ 2 săptămâni după efectuarea vaccinului am început sa prezint semne specifice hipertiroidiei, palpitații, puls mare, tremor etc. Analizele au confirmat hiperriroidia(TSH foarte mic și FT4 mare), iar analiza anticorpilor Trab a ieșit pozitiva.
O a doua întrebare este legata de tratament. S-a instituit tratament cu Tyrozol 10mg 3/zi. Dr m-a avertizat ca dacă prezint febra, dureri în gat, sa întrerup tratamentul și sa efectuez hemograma pt a vedea dacă tratamentul a dus la agranulocitoza, care poate fi destul de grava. Am 9 zile de când am început tratamentul și am o tuse uscata, nu foarte deranjanta, dar suficienta încât sa ma îngrijoreze. Nu am febra deloc. Ar putea avea legatura cu tratamentul și ce ar trebui sa fac?

Raspuns:

  • cel mai probabil e doar o coincidenta si hipertiroidia era preexistenta vaccinarii; de regula, hipertiroidia e prezenta deja cu cateva luni inainte de confirmarea diagnosticului;
  • tusea nu este unul din semnele de alarma pentru agranulocitoza; totusi, pentru a fi linistita, puteti recolta o hemoleucograma pe care sa o trimiteti medicului dvs curant;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (2203)”

  1. Buna ziua
    Întrebarea mea este dacă boala pe care o am și anume Hashimoto Thyreoiditis se poate declanșa după o operație Hysterektomie parțiala sau datorită faptului ca am luat antibiotice pentru cistita și anume ciprofloxacin care are ca reacție adversa și distrugerea cartilajelor ? Caut o explicație pentru Declanșarea bolii .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.