Răspunsuri la întrebări (2211)

Bianca:

Buna ziua,

Numele meu este Bianca si am 30 de ani.
In anul 2019 am fost diagnosticata cu carcinom papilar focar neincapsulat. In decembrie 2019 am facut o tiroidectomie totala, iar în februarie 2020 am urmat terapia cu iod radioactiv.

In mai 2021,dupa ce in prealabil am intrerupt Euthyrox timp de 3 săptămâni, la recomandarea medicului am realizat analizele de monitorizare. Rezultatele sunt urmatoarele:
-FT4 = 2.66pmol/L
-TSH = 69,8µUI/mL
-Anticorpi Anti-Tiroglobulina= 19.2UI/mL
– Tiroglobulina= 0.354ng/mL

Ma îngrijorează foart tare valoarea Tiroglobulinei, care sub doza de Ehrhyrox era <0.1ng/mL, iar acum pare mult mai mare… Mă îngrozește gandul ca trebuie sa repet terapia cu iod.

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Raspuns:

  • in cazurile de carcinom papilar operat si tratat cu iod radioactiv, raspunsul cel mai bun posibil este ca tiroglobulina sa fie nedetectabila pe intrerupere de Euthyrox;
  • cu toate astea, si o valoare mica, sub 1 ng/ml, asa cum e in cazul dvs, arata un risc foarte mic de persistenta sau reaparitie a bolii; in marea majoritate a acestor cazuri, daca ecografia nu detecteaza modificari suspecte la nivelul gatului, NU este necesara repetarea tratamentului cu iod radioactiv;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.