Răspunsuri la întrebări (2224)

Coman Anca:

Bună ziua Domnule Doctor, va scriu într o disperare maxima!
Ieri în urma controlului de la medicina nucleară după 3 luni, în legătură cu acel ganglion se a stabilit ca trebuie făcută o noua intervenție, în contextul în care el nu se a modificat , nu a captat iod. Întrebarea este de ce sa fac o noua intervenție pt acest ganglion dacă îmi spune ca iodul și a făcut treaba și a ars resturile ganglion are restante de 4 și 3mm iar acest ganglion nu are nici un indiciu de malignitatate? Va rog din suflet sa ma ajutați sa înțeleg acest aspect. Histopatologic după prima intervenție arata așa :carcinom papiar screlozant difuz multifocal Lts focare 1.6/08cm marginal, neincapsulat, invaziv marginal și limfovascular, focare incapsulat chistica adiacent cu imvazie limfatica la nivelul propriei capsule, 2 mici focare imfamilimetrice intraparachimatoase parachim adiacent și font a zi folicular cu aspect hiperfunctional, 2 limfoganglioni adiacent Lts cu metastaze de carcinom papiar, un limfoganglioni cu aspect reactiv, 8 limfoganglioni din care 4 prezintă metastaze de carcinom papiar.
Pt4am
Pn1B
St 1
Lv1,R1
Va menționez faptul ca în urma operației am scoase stațiile ganglion are 2,3, 4 iar acum am înțeles ca ar trebui să se intervină pe stațiile 1 sau o disectomie totala a ganglionilor.
Va rog din suflet dacă ma puteți ajuta cu un răspuns!
Este vorba de ganglionul de care v am spus în postările trecute

Raspuns:

  • iodul radioactiv are eficienta asupra resturilor MICI de tesut tiroidian (malign sau normal) ramase dupa operatie si asupra micrometastazelor ganglionare; acestea din urma NU sunt de regula detectabile ecografic; daca un ganglion limfatic e marit, clar vizibil la ecografie si cu elemente de suspiciune, este indicata indepartarea chirugicala deoarece se considera ca iodul nu poate rezolva problema;
  • Important: faptul ca ganglionul respectiv nu a captat la scintigrafie NU inseamna cu certitudine ca e benign;
  • in plus, este posibil, ca valoarea tiroglobulinei pe intrerupere de tratament sa fi atras atentia privind o boala reziduala suficient de importanta ca sa necesite reinterventia chirugicala;
  • recomandarea mea este sa urmati recomandarile facute, desigur, primind toate explicatiile necesare; opinia mea on-line, bazata doar pe informatiile postate de dvs, nu poate inlocui decizia echipei medicale care va trateaza si are toate datele;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2224)”

  1. Va mulțumesc din suflet pentru toate aceste lămuriri, de 6 luni viata mea se a schimbat radical, resturile tiroidiene ramase nu se mai vad ecografic ele erau de 4mm și 3mm singura problema ar fi acest ganglion, dacă primeam aceasta lămurire de la echipa de medici credeți-mă ca nu eram în pragul de a claca psihic. Nici nu știți cata importanta au toate cele spune de dvs.
    Au fost răspunsuri seci, pe care eu inginer de profesie nu le am putut înțelege!
    Tot ce îmi trebuia în aceasta mare problemă este o rezolvare, de aceea am implorat o decizie corecta și o explicație clara asupra bolii.

    1. Dr. Claudiu Ţupea

      Imi pare rau ca treceti prin aceasta situatie, dar in continuare cred ca recomandarile medicale primite sunt in esenta corecte si ar trebui urmate, chiar daca, din pacate, nu v-au fost destul de clar explicate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.