Răspunsuri la întrebări (2475)

Simona:

Buna ziua! Cum s-ar putea explica modul in care diferiti pacienti (cu carcinom diferentiat, operat) reactioneaza atat de diferit la perioada fara Euthyrox de dinainte de iodoterapie? Ce anume face diferenta intre 2 pacienti de aceeasi varsta, cu acelasi TSH foarte crescut in urma privarii de hormoni tiroidieni, din care unul se simte foarte obosit, slabit, cu stari de frig si letargie si celalalt se simte cat se poate de normal, energic si fara stari de frig?
Mentionez ca eu am fost unul din acei pacienti cu un TSH foarte crescut dar total asimptomatic. Nu ma plang, sunt foarte recunoscatoare, insa m-am tot intrebat cum este posibil si nu am gasit nicaieri un raspuns.
De asemenea, as vrea sa mai intreb daca la o a doua perioada pre-iodoterapie fara Euthyrox exista sanse mari sa ma simt la fel de normal sau daca e probabil sa acuz si eu simptome de hipotiroidism, coincide cu o perioada foarte importanta profesional si am foarte mari emotii si stres in aceasta privinta, imi doresc sa fiu capabila sa duc la capat tot.
Va multumesc foarte mult!

Raspuns:

  • din experienta mea, pacientii mai tineri, cu greutate normala, activi fizic si fara probleme de sanatate semnificative coexistente, tind sa suporte cel mai bine intreruperea; cu toate astea, exista o mare variabilitate a simptomelor de la un individ la altul, fara sa avem o explicatie clara in toate situatiile;
  • de regula, tiparul simptomelor se mentine de la o intrerupere la alta, astfel încât cei care au tolerat bine prima intrerupere se vor simti bine si la urmatoarea; desigur, ca in aproape orice situatie, exista destule exceptii si de la aceasta regula;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea 

Consultații și ecografii: MEDICOVER (programări la 021 98 96) și SANADOR (programări la 021 96 99).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.