Răspunsuri la întrebări (2513)

Boricean Camelia:

Bună ziua! Am fost diagnosticata cu hipotiroidism in urma cu 5 ani iau eutirox de 50 am mers bine până acum .De o lună mi sa schimbat locul de munca am fost pusă în alt post menționez că lucrez Intr o fabrică iar din lipsa de personal am fost dată într-o hală unde se prelucrează piese sunt vreo 20 de mașini unde se pun tot felul de solvenți ,solubili pt prelucrare.De când am fost dată acolo sunt o durere și ușturime la nivelul gatului simptome pe care nu le-am avut până acum .Este normal sa stau 8 ore acolo sa inhalez acele nu știu cum să le numesc noxe,chimicale ? Ce mă sfătuiți?

Raspuns:

  • glanda tiroida NU are comunicare directa cu caile respiratorii, desi se afla in fata traheei; deci simptomele dvs NU sunt legate de boala de tiroida sau de tratamentul cu Euthyrox;
  • avand in vedere cele relatate, ar putea fi potrivit ca prim pas un consult pneumologic;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea 

Consultații și ecografii: MEDICOVER (programări la 021 98 96) și SANADOR (programări la 021 96 99).

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2513)”

  1. Bună ziua. În urma unor analize mi-a ieșit TSH 3,15 și FT4 1,20. Ar fi semne de alarmă? Menționez că mă simt perfect normal. Mulțumesc!

    1. Dr. Claudiu Ţupea

      Pentru un raspuns util, reveniti va rog cu o postare care sa contina limitele de normal ale laboratorului care a efectuat analizele, precum si contextul in care au fost recoltate. Simpla mentiune a unor rezultate este, in majoritate situatiilor, complet insuficienta pentru ca un medic sa ofere o interpretare folositoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.