Răspunsuri la întrebări (2528)

Simona:

Buna ziua! Acum aproape un an am suferit o tiroidectomie pentru carcinom + un tratament cu iod radioactiv. In septembrie voi avea o noua operatie, pentru a indeparta cateva adenopatii restante, apoi iar iod radioactiv dupa.
Intrebarea mea este: pot sa merg la stomatolog pentru lucrari dentare (carii) inainte de aceasta viitoare operatie? In timpul verii adica. Am auzit un zvon ca radiografiile ar trebui sa fie complet evitate inainte de operatie. (Nu inteleg de ce, nu vad logica, poate puteti confirma/infirma, v-as fi recunoscatoare).
Si de asemenea as fi curioasa daca aceste tratamente dentare influenteaza analizele, Tg, Atg, etc. Nu as vrea sa iasa valori fals pozitive.
Va multumesc din suflet!

Raspuns:

  • nu aveti nicio contraindicatie pentru tratamente stomatologice;
  • legat de proceduri imagistice, ar trebui evitate cu 3 luni inainte de tratamentul cu iod radioactiv (nu de operatie!) substantele de contrast iodate, cum sunt cele de la computer tomograf (CT) sau angiografie; nu exista nicio problema legata de radiografii;
  • nu vad cum ar putea influenta tratamentele stomatologice valorile tiroglobulinei si anticorpilor anti-tiroglobulina, dar probabil ca e mai prudent sa le recoltati la cel putin 1-2 saptamani dupa definitivarea acestora;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea 

Consultații și ecografii: MEDICOVER (programări la 021 98 96) și SANADOR (programări la 021 96 99).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.