Răspunsuri la întrebări (500)

bondoc dana:

Buna ziua, Va scriu pentru a treia oara,apeland la profesionalismul si bunavointa dumneavoastra, pentru a primi raspuns la intrebari, dar mai intai vreau sa va spun istoricul bolii mele si anume:
-am 40 de ani, tiroidectomie totala octombrie 2010, tratament cu iod martie 2011, analizele la externare dupa radioiodoterapie sunt urmatoarele:
Tg 0,2, AbTg 13,0(valorile normale nu le stiu deoarece mi s-au spus la telefon de catre dna doctor si dumneaei mi-a zis ca nu ar mai fi nevoie de alta doza de iod ca as fi vindecata cu conditia unui control o data la sase luni. Ultimul TSH facut in 03.05.2011 a fost de 0,3976 ,interval de referinta 0.35-4,94 microUI/ml. Doza de eutyrox este de 150 pe zi de luni pana vineri iar sambata si duminica de 100.
Rugamintea mea este, daca se poate, sa-mi confirmati ceea ce mi- a spus dna doctor pentru linistea mea si daca pot sa merg la mare in vara asta tinand cont de operatie si de tratamentul cu iod.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra si va multumesc inca o data pentru sprijinul pe care ni-l acordati noua celor suferinzi.

Raspuns:

– rezultatele sunt intr-adevar foarte  bune si arata ca parctic toate celulele tiroidiene (maligne sau nu) de la nivelul organismului au fost distruse; pentru confirmarea vindecarii ar trebuie totusi repetate tiroglobulina (Tg) si anticorpii anti-tiroglobulina (AbTg) peste 6 luni sau un an, in conditiile opririi tratamentului cu Euthyrox, astfel incat nivelul TSH sa fie peste 25 μUI/ml; doar dupa ce aceste analize ies negative in doua ocazii diferite se poate considera vindecarea obtinuta in proportie de peste 95%;

– de asemenea, controalele anuale (cu ecografia regiunii cervicale) sunt obligatorii, chiar daca testele de laborator ies bine;

– nivelul optim al TSH este in jurul valorii de 0.1 μUI/ml, deci ceva mai putin decat valoarea dvs; probabil ca o solutie ar fi cresterea dozei de Euthyrox din week-end de la 100 la 125 micrograme/zi;

– puteti merge la mare fara probleme;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.