Răspunsuri la întrebări (1063)

dana:

D-le doctor un nodul cu scor elastografic suspect – albastr- de dimensiune 7,8/7 mm poate fii punctionat pentru un diagnostic precis?

Raspuns:

– in general, la un nodul mai mic de 10 mm, punctia se indica de obicei daca are un aspect ecografic cu mai multe elemente clare de suspiciune; daca aceste elemente lipsesc, cel mai bine este ca nodulul sa fie urmarit ecografic si punctionat daca depaseste 10-15 mm;

– in cazul dvs, daca in afara de scorul elastografic exista si alte motive (ecografice sau altele) pentru a suspecta malignitatea, punctia e indicata; in absenta acestora cred ca e se poate opta si pentru monitorizare ecografica;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (1063)”

  1. Va raman datoare cu o tuica de Maramures pentru lamuriri. Sa-mi spuneti unde sa o trimit- puteti sa-mi spuneti la adresa de mail.

    1. Dr. Claudiu Ţupea

      Acesta e cel mai simpatic mesaj de multumire pe care l-am primit in cei de 4 ani si jumatate de cand am pornit TIROIDA.ro. Va multumesc ca v-ati gandit la o recompensa atat de tentanta, dar princpiul blogului este de oferi raspunsurile complet gratuit. Totusi, ma bucur de fiecare data cand aflu ca informatiile oferite au fost de folos.

  2. Va multumesc pentru raspuns- calcitonina a iesit in limte normale dar se pare ca nodulul nu are o forma regulata desi nu a crescut decat 1 mm in ultimii trei ani si jumatate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.