Răspunsuri la întrebări (1446)

nicoleta:

Buna ziua ,
Nicoleta este numele meu,am 32 ani si 55 kg.In primul rand doresc sa va multumesc foarte mult, dle doctor pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat.M-au ajutat foarte mult!
Acum intampin o problema.E aceeasi ce imi da batai de cap de aproximativ un an.Nu reusesc sa stabilizez nivelul de tsh.Sun operata -tiroidectomie totala-nodul adenomatoid lob drept-iunie 2014, urmand tratament de substitutie cu Euthyrox.Am inceput cu 100mg,apoi cu 75 mg,apoi cu alternanta : o zi100/o zi 75 mg.Totul cu avizul medicului endocrinolog si cu repetate analize de tsh.Rezultatul:cand e prea scazut nivelul tsh, cand e prea ridicat.
Din 1 dec.2015 doza pe care o iau este o zi 100/o zi 75,cu mentiunea ca anterior acestei doze,mai exact in perioada septembrie-1 decembrie 2015 am luat 100 mg / zi.
In 14 ianuarie 2016 am refacut analiza tsh-rezultat 0,10(limitele fiind 0,3-4,5).
Ce sa mai fac?
Sa raman pe aceeasi doza? ( tinand cont de faptul ca abia acum o luna am schimbat-o si poate ca efectele nu apar atat de repede? Cat timp sa continui cu aceasta doza?Sau sa o schimb iar?
Si inca ceva…de catva timp am mancarimi , un fel de prurit vulvar…in zona inghinala, mai mult pe labiile mari.Piele este foarte uscata, chiar se descuameaza.Am fost la ginecolog…nu am nimic…am fost la dermatolog…nu am nimic…am folosit creme hidratante,dar nimic…am incercat sa ma spal doar cu apa, sau cu tot felul de geluri din farmacii…dar nimic.Chiar nu mai stiu ce sa fac.Am decis sa va inntreb si pe dvs …poate e din cauza nivelului foarte scazut de tsh? Ce sa fac in cazul in care acesta ar fi cauza?
MULTUMESC DIN SUFLET!!!

Raspuns:

– ultima valoare a TSH-ului trebuie interpretata atat in relatie cu doza de Euthyrox si durata tratamentului, cat si cu rezultatele anterioare;

– in esenta, sunt multiple posibilitati de ajustare a tratamentului (de exemplu: 75 μg/zi  – 5 zile/saptamana si 100 μg/zi  – 2 zile/saptamana) astfel incat sa se gaseasca si in cazul dvs doza potrivita; e bine de stiut ca uneori schimbarile prea dese ale dozei pot intarzia gasirea schemei adecvate;

– o valoare a TSH de 0.1 μUI/ml nu explica problema dermatologica, deci o alta cauza trebuie cautata;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.