Răspunsuri la întrebări (1583)

Ramona:

Buna ziua domnule doctor,

Va multumesc mult pentru raspunsul anterior( anunt 1573).
Am refacut TSH dupa o luna fara tratament cu Euthyrox 50 si a mai crescut un pic( 0,007 de la < 0,005,iar Ft4 este acum 20( 10.6-22).Mi-a spus d-na doctor sa stau asa 2 luni fara tratament,sa vedem ce se intampla.
Nereusind sa fac un copil de 3 ani,am fost iar la consult ginecologic,nu mai fusasem din aprilie,si am decoperit ca mi-a aparut iar un polip uterin. Problema pentru care nu pot sa concep se parte sa fie aceasta; In 2014 aflu de polip,il operez,in noiembrie 2015 descopar o sinechie ( era o mica cicatrice in locul polipului),o operez,iar in aprilie 2016 fac o alta histeroscopie ca sa ma asigur ca nu aflu iar tarziu ca exista o problema in uter. Mi se spune ca uterul arata foarte bine numai ca mai era un mic,mic polipas pe care l-a curatat. Acum cand am aflat motivul pt care nici anul asta nu am ramas insarcinata, pt ca exista iar un polip nu mi-a venit sa cred! Mi s-a spus ca exista posibilitatea ca glanda tiroida sa creeze dereglari si astfel sa fie fluctuatii in corp( analizele de fertilitate au iesit mereu in parametrii),astfel sa fie un exces de estrogen si sa iasa polip. Sau mi s-a mai spus ca posibil sa nu ma fi curatat bine ultima data pt ca polipul e de 1,4 cm acum. Doctora endocrinolog spune ca exclus sa apara polip in fiecare an din cauza glandei,clar e un exces de estrogen care duce la polip( desi la analize estrogenul si progesteronul erau ok)
Am ajuns la disperare. Nu stiu ce ar trebuie sa fac ca sa nu mai iasa polip in fiecare an,pentru ca astfel nu am nici o sansa sa raman insarcinata. Dumneavoastra ce parere aveti? Ce sa fac? Cum sa fac sa nu mai apara polip dupa ce-l operez pe acesta?
Va multumesc mult!

Raspuns:

– sunt de acord cu medicul dvs endocrinolog, nici eu nu cred ca acesti polipi uterini au vreo legatura cu problema tiroidiana;

– sfatul meu este sa mai cereti o opinie si altui ginecolog, aceasta fiind totusi o problema de sfera ginecologica;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.