Răspunsuri la întrebări (1725)

Tita Nutu:

Buna ziua domnule doctor
În octombrie 2015 am fost operata de tiroidectomie totala de dl doctor Brașoveanu. Am avut un nodul hipersecretor mare pe care l-ati văzut ecografic și dumneavoastră. Nelamurirea mea este de ce și vara trecută și vara aceasta tsh a fost peste 7 . Eu și inainte am avut hipertiroidie chiar și după operație tsh tindea spre valoarea minimă. Va rog sa mi spuneți dacă vreți creșterea tsh poate avea legătură cu ședințele de fizioterapie pentru că s-a întâmplat după aceste ședințe. Vara aceasta am stat la plaja in 2 zile cam 6 ore.Poate avea legătură și cu soarele. Puteți să mi răspundeți, daca vreți, ca sa nu mai repet greșeală. De altfel au fost și scăderi bruște de temperatură. Va mulțumesc pentru răspuns și pentru că sunteți alături de noi, pacienții.

Buna ziua domnule doctor
Am omis sa va spun că am 63 ani și nu a fost cancer. In momentul când a crescut Tsh la 7,56 luam euthyrox 0,75 6 zile pe săptămână si o zi pauza. Va mulțumesc.

Raspuns:

– valoarea TSH este strans legata de tratamentul cu levotiroxina si de corectitudinea administrarii acestuia; daca doza nu s-a modificat si tratamentul este corect urmat (dimineata pe stomacul gol, fara a manca nimic 30 de minute dupa aceea; fara preparate cu calciu, fier sau soia mai devreme de 4 ore dupa Euthyrox), poate fi vorba de o modificare a procesului de absorbtie intestinala; oricum, endocrinologul dvs va trebui sa ajusteze doza, astfel incat nivelul TSH sa revina in limite normale;

– nici fizioterapia, nici plaja nu au vreo legatura cu valoarea crescuta a TSH;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.