Răspunsuri la întrebări (753)

Dumitru A…:

Am 32 de ani si am dg nodul tiroidian la lobul drept….se imparte in 3 noduli…la polul inf. al lobului drept..cu dimensiunea de o,76-0,56/0,65-0,35/0,75-0,39….
Dimensiuni globale conglomerate:1,24-0,66/1,1cm…..TSH:4.40 FT4:13,90…..
Aceste analize au fost facute sub supravegiere medicala la Inst.CI Parhon…nhu mi sa dat tratament…Ce trebuie sa fac si unde trebuie sa merg daca e sau nhu nevoie…Va multumesc f mult(astept raspuns)

Raspuns:

– in primul rand, datele prezentate sunt prea putine pentru un raspuns mai detaliat; de exemplu, simpla mentionare a dimensiunilor unor noduli tiroidieni la ecografie, fara detalii privind structura si vascularizatia lor, este insuficienta pentru a sugera daca sunt necesare alte investigatii;

– in esenta, un conglomerat nodular de asemenea dimensiuni poate fi doar urmarit ecografic periodic (fara tratament si fara investigatii suplimentare) daca nu sunt elemente ecografice de suspiciune pentru o forma de cancer si daca functia tirodiana este normala (TSH, FT4 in limite);

– sugestia mea de principiu este sa urmati cu incredere recomandarile primite de la medicii Institutului Parhon;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (753)”

  1. Stimate Domnule Doctor,
    Am 53 ani și m am operat în feb 2015. Tiroidectomie totala, gușă polinodulara. Pe parcursul anilor am tot avut probleme legate de aritmii, căderea parului, constipatie, etc. Din feb 2015 pana în aug 2018 doza a fost 100 euthyrox. Din aug 2018, după 6 luni aritmii puternice, sunt pe o doza de 75 euthyrox, conform medicației de la Parhon. Am luat 15 kg în greutate, imi cade parul foarte rău, sunt în permanenta constipata, din aug 2019 am intrat și la menopauza. Problema este ca indiferent de dieta nu reușesc să slăbesc. Nu consum paine, sucuri, etc. Meniul este compus din 1 iaurt dimineața cu 2 lingurite tarate ovaz, apa, ardei crud și putina brânză de capra, piept pui, 1 mar etc. Ce îmi recomandați? Ce analize și ce doza de euthyrox? Mulțumesc!

  2. Bună ziua. Băiatului meu în vârstă de 23 de ani, i au ieșit la analizele de sânge Ft4 :1.16ng/dl, și tsh :4.232pUI/ml.
    Este vreun motiv de îngrijorare? Vă mulțumesc din suflet!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.