Răspunsuri la întrebări (1976)

Ana:

Bună ziua! Domnule doctor, am 69 ani.Am probleme cu tiroida de aproximativ 20 de ani.In prezent sunt diagnosticată cu Tiroidită cr.autoimună, nodul netoxic LD cu dim.1.5cm. Doresc un sfat în legătură cu valorile câtorva analize: CROSSLAPS SERIC:0,100ng/ml; OSTEOCALCINA:10,58ng/ml; PTH:66,8, vă rog frumos! Mulțumesc!

Raspuns:

 • analizele prezentate sunt legate de metabolismul osos, nu de tiroida;
 • (beta) crosslaps si osteocalcina sunt compusi eliberati in cadrul metabolismului osos; aceste teste se fac de regula cand pacientul urmeaza un tratament pentru osteoporoza, iar valorile mai mici, cum sunt si la dvs, indica un tratament antiresorbtiv eficient; in absenta oricaror informatii de istoric personal, NU se pot interpreta mai specific;
 • valoarea spre limita superioara a PTH este cel mai adesea explicata de un deficit de vitamina D;
 • tiroidita autoimuna este cotect tratata daca valorile TSH si FT4 sunt in limite normale;
 • un nodul tirodian de 1.5 cm se urmareste ecografic de regula; in cazul in care are elemente de suspiciune, se va punctiona;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (1976)”

 1. Bună ziua!D-le doctor,un TSH=3,7 și FT4=0,71, este motiv de îngrijorare? Dacă da, ce sfat îmi dați? Starea mea de sănătate nu este una bună, având și alte afecțiuni. Vă mulțumesc anticipat!

  1. Dr. Claudiu Ţupea

   Pentru a putea interpreta rezultatele, am nevoie de limitele de normal ale laboratorului care a efectuat analizele.

 2. Bună dimineața!
  Dle doctor, am hipotiroidism de ani de zile.Am făcut tratament cu Novothyral și apoi cu Euthyrox ( primul nu se mai gaseste)Am luat de 100,am schimbat cu 75 și acum mă simt f rau,având reacțiile adverse ale medicamentului.Va rog,o îndrumare ce doza sa iau a va d acum următoarele valori:TSH-2,877 si FT4-0,75.Da, uitam,s-a mărit și glanda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.