Răspunsuri la întrebări (2078)

Tudoran Mariana:

Bună ziua
Soțul meu a fost operat anul trecut, ca diagnostic a avut carcinom papilar multifocal, focar încapsulat LST 2,2/1,6 cm cu pattern solid și celularitate de tip oxifil, microfocar LDT 0,4/0,4 cm, 0,3/0,3 cm, 0,1/0,9 cm pe fond de tiroida cronică Hashimoto.
pT2m , pNO, std.1
A făcut terapia de ablație cu 131 l…
A fost monitorizat odată la 3 luni, timp in care analizele ieșeau f bune.
Săptămâna trecută , făcut analize și au ieșit următoarele valori:
FT4 0,8 ng/dl (0,70-1,48 ng/dl)
Tsh 26.0356 qUI/mL (0,35-4,94 qUI/mL)
Anti-tiroglobulina 186,32 UI/mL (<4,11 UI/mL)
Anti-tpo 19,23 UI/mL (<5,61 UI/mL).
Ce este de făcut, ce s-a întâmplat?
125 mcg/zi
Mulțumesc!

Raspuns:

  • analizele arata o hipotiroidie semnificativa; in acest context trebuie revazut tratamentul cu Euthyrox, daca fost urmat in doza prescrisa si daca s-au respectat regulile de administrare;
  • daca da, doza va trebui crescuta, cu repetarea TSH si FT4 dupa 2-3 luni; daca nu, tratamentul ar trebui urmat strict, conform recomandarilor;
  • nivelul crescut al anticorpilor anti-tiroglobulina, daca e prima data cand e crescut postoperator sau e in crestere fata de valorile precedente, poare ridica suspiciunea de persistenta/recurenta a bolii; in acest context, ca prim pas, poate fi indicata o repetare a ecografiei de regiune cervicala;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.