Răspunsuri la întrebări (2106)

Dau Liliana:

Buna ziua, domnule doctor. Ma numesc Dau Liliana, am 48 ani. Va rog din suflet sa imi raspundeti la o intrebare. De 5 ani sunt sub supravegherea medicilor endocrinologi, am 3 noduli tiroidieni de 1 cm fiecare pe lobul stang. Am facut si elastografie care are ca nodulii sunt benigni. De 4 ani sunt identici ca marime. TSH, FT3, FT4 sunt normale de 5 ani, ATPO este 130 (valoarea maxima este 30).
DIAGNOSTIC: TIROIDITA CRONICA CU NODULARIZARE.
Insa, acum o saptamana, pe un fond anxios (frica de a nu avea ceva mai grav la tiorida), mi-am refacut din nou analizele si am fost la 3 medici endocrinologi, si desi toti ma asigurau ca este bine, in timpul investigatiilor a inceput sa ma usture in gat, sa simt o jena pe partea stanga a gatului (lobul cu nodulii), ACEASTA SENZATIE DE USTURIME IN GAT PERSISTA SI ASTAZI) la 10 zile de la ultimele ecografii. Credeti ca aceasta jena in gat are legatura cu tiroida? Simt o usturime ca si cand as fi racita, dar chiar nu sunt racita, pentru ca este pe lobul stang senzatia, unde sunt si nodulii. Timp de 5 ani, de cand monitorizez nodulii, nu am avut vreun simptom.
Va rog din suflet sa ma ajutati, ca sunt foarte anxioasa!
Va multumesc mult de tot!

Raspuns:

  • daca aspectul ecografic este nemodificat si analizele sunt in limite, cred ca se poate exclude o cauza tiroidiana pentru aceasta senzatie de usturime (care, de altfel, NU e caracteristica pentru patologia tiroidiana);
  • poate fi indicat un consult ORL;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.