Răspunsuri la întrebări (2113)

Maria Andreea:

Buna ziua!
Ma numesc Maria, 34 ani si in luna iunie 2020 am fost diagnosticata cu tiroida autoimuna. In familie nu sunt cazuri. De 11 luni incerc sa raman insarcinata si nu am reusit. Va prezint mai jos analizele, in ordine cronologica, in speranta ca ma puteti ajuta.
Data 06.06.2020
Ft 3 – 5,47 ( valori ref 3,1 – 6,8 )
Atpo – 154,82 ( valori ref < 5,61 )
Ft 4 – 18,33 ( valori 12 – 22 )
Tsh – 5,66 ( valori 0,27 – 4,2 )
Diagnostic tiroida autoimuna, tratament Euthyrox 25 mg – 1 zi . Repetare peste 6 saptamani.
Data 01.08.2020
Ft 4 – 27,3 ( valori 12 – 22 )
Tsh – 0,012 ( valori 0,27 – 4,2 )
Diagnostic – probabil episod de hashitoxicoza, dar de masurat Trab ptr diagnostic diferential. Stop Euthyrox. Repetate analize peste 6 saptamani.
Data 24.08.2020
Stiu ca trecusera doar 3 saptamani, dar am efectuat mai multe analize si am zis de curiozitate sa le fac si pe acestea.
Atpo – 239,81 ( valori 0 – 5,61 )
Antitiroglobulina – 176,58 ( valori 0 – 78 )
Ft4 – 0,85 ( valori 0,82 – 1,77 )
Tsh – 1,3181 ( valori 0,27 – 4,2 )
Data 09.09.2020
Trab – 0,86 ( valori < 1,53 )
Ft 4 – 14,9 ( valori 12 – 22 )
Tsh – 9,32 ( valori 0,27 – 4,2 )

Ce parere aveti? De ce sunt asa de mari diferentele ? Ar fi mai bine sa reglez tsh ul si apoi sa incerc sa raman insarcinata?
Multumesc anticipat!
O zi buna!

Raspuns:

  • diagnosticul si recomandarile primite au fost FOARTE CORECTE; inclusiv suspiciunea de hashitoxicoza, care este confirmata de nivelul normal al TRAb si cresterea TSH;
  • va trebui reluat tratamentul cu Euthyrox si este indicat sa nu ramaneti insarcinata pana cand TSH-ul nu ajunge in intervalul optim (jumatatea inferioara a intervalului de normal);

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2113)”

  1. Buna seara! Am 47 de ani,cu ceva timp in urma, c am 2 ani am dedcoperit ca de la stres m am capatat cu gusa putin vizibila ca si simptome am o stare de oboseala cu stari de somnolenta,iar la efort simt ca ma sufoc nu am aer.Va aduc la cunostinta ca am si o hipertensiune arteriala ereditara, chist ovarian un fibrom uterin, pietre la rinichi, splina marita. Bunica mea a avut tiroida. In urma unui control endocrinologic mi s a pus diagnosticul de adenom paratiroidian stang inferior. La ecografie mi a iesit:LTD 3,44/1,57/1,25cm,LTS3,31/1/1,6cm subcapsular posterior o formatiune nodulara hipigena relativ omogena, vascularizatie periondulara de 0,686/1,05/0,61 ecostructura de ansamblu omogena, ecogena, vascularizatie moderata fara adenopatii laterale cervicale. As vrea sa va intreb daca mi s a pus corect diagnosticul, avand in vedere ca doamna doctor a zis sa nu ma ingrijorez ca nu sunt probleme cu glanda, desi medicul de familie mi a zis ca am noduli. Care este parerea dvs si ce investigatii trebuie sa fac si daca necesita tratament de urgenta? Va multumesc

  2. Bună ziua! De curand am facut un control endocrinologic si mi s a pus duagnosticul de :in obs adenom paratiroidian stang inferior. La eco tiroidă a ieșit asa :LTD 3,44/1,57/1,25cm,LTS:3,31/1/1,6cm, subcapsular posterior o formatiune nodulara hipigena relativ omogena, vascularizatie perinodulara de 0,86/1,05/0,61.ecostructura de ansamblu omogena, ecogena vascularizatie moderata. Fara adenopatii laterala cervicala.As vrea sa va intreb daca diagnosticul este pus corect, avand in vedere ca la stres intens e vizibila un pic de gusa si daca este necesita urgent tratament. Mi s a dat de facut analize la calciu toral, PTH25 /oh, vit d, tsh, ft4, creatinina, hemograma, tgo si tgp. Care este parerea dvs. Va multumesc din suflet!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.