Răspunsuri la întrebări (2120)

Corina Simona:

Buna ziua, Sunt insarcinata in 13 saptamani, iar rezultatul analizelor FT4 este 0,84 interval referinta (0,5-1,4);
TSH este 10,08 interval referinta (0,5-7,3), acesta fiind destul de marit.
Istoricul meu medical pe parte de tiroida este ca in urma cu aprox 8 ani mi s-a scos in intregime glanda tiroida, avand diagnosticul microcarcinom tiroidian, vindecat si scos din evidentele Ongologie Cluj de aprox 3 ani. Mentionez ca mai am un copil perfect sanatos in varsta de 5 ani. Dupa ce am fost declarata sanatoasa, doza de Eutyrox a fost 6 zile 100 um si o zi 125 um.
Cand am aflat ca am ramas insarcinata din nou, am marit din proprie initiativa medicamentatia cu inca 25 um, adica 5 zile 100 um si 2 zile 125 um. Rezultatele de mai sus sunt date de ultima medicamentatie marita. Va rog sa-mi spuneti cat trebuie sa fie corecta doza de eutyrox? Tin minte ca doamna dr. Piciu Doina de la Cluj imi marea in fiecare trimestru de sarcina doza (la prima sarcina). Multumesc din suflet

Raspuns:

  • intr-adevar, TSH-ul este prea mare pentru sarcina, mai ales pentru prima jumatate a acesteia;
  • doza de Euthyrox ar trebui crescuta imediat la 150 mcg/zi, in fiecare zi; aceasta e o sugestie pana ajungeti la un consult endocrinologic propriu-zis; in functie de alte elemente, medicul dvs poate recomanda o schema (usor) diferita;
  • analizele (TSH, FT4 și T4 total) ar trebui repetate dupa 4 saptamani;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.