Răspunsuri la întrebări (2124)

Coman Valentina:

Bună ziua, domnule doctor! De curând am primit diagnisticul crunt de carcinom papilar. Am fost operata în septembrie, mi s a scos jumătate de glanda, deoarece punctia cu ac fin nu arata ca ar fi ceva grav. Am făcut 2 punctii prima bethesda 2 su următoarea asemănătoare, bethesda 3. Acum am înțeles ca trebuie sa se reintervina, ca sa fie scos tot țesutul. V am cunoscut în spital când ati venit la o pacienta care era cu mine în salon. Va rog ajutați ma cu interpretarea biopsiei. Carcinom papilar sclerozant,focar neincapsulat,LST 3/2,5,cu celule de tip oxifil,invaziv marginal pe fronturi multiple,multiple arii de invazie limfovasculara si perivasculara.
Parenchim adiacent anzifolicular cucepitelii cubice si plate.
Un limfoganglion perilobar st ocupat integral de o metastaza izostructurala si doi limfoganglioni periistmici cu aspect reactiv. Pt3, pn1a,str,r1lv1pv1.
Va mulțumesc mult!

Raspuns:

  • rezultatul arata, intr-adevar, o forma de cancer tiroidian diferentiat (formele cele mai frecvente si tratabile);
  • din cauza (1) tipului histologic ceva mai agresiv (sclerozant cu celule de tip oxifil), (2) invaziei marginale si limfovasculare si (3) prezentei unui ganglion limfatic infiltrat malign, este OBLIGATORIE interventia de totalizare, adica de indepartare a restului tiroidei;
  • inaintea reinterventiei este indicata o ecografie de regiune cervicala efectuata cu mare atentie; daca se identifica alti ganglioni limfatici suspecti, acestia vor trebui de asemenea indepartati in cursul operatiei;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (2124)”

  1. Mulțumesc mult pentru răspuns. M am programat deja pentru reinterventie. Imi puteți spune dacă este necesar tratamentul cu iod radioactiv?
    Felicitări pentru ceea ce faceți!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.