Răspunsuri la întrebări (2233)

Catalin Ionescu:

Buna ziua!
Rezultate analize 03.08.2021:
FT4=1,11 (0,61-1,12)
TSH=0,307 (0,38-5,33)
TG<0,20 (1,6-60)
Anti TG<20,0 ( <40)
Am 54 de ani,operat 2014 carcinom papilar,radioiodotratat, doza zilnica de euthyrox 125, iar la ultimul consult mi s.a recomandat reducerea dozei la 100,(pentru a normaliza TSH si a nu „forta” organismul) insa nu ma simt bine: obosesc usor,urechi infundate,stare de confuzie…CE IMI RECOMANDATI DUMNEAVOASTRA ? Va multumesc frumos !

Raspuns:

  • nivelul minim supresat al TSH si cel normal al FT4 arata ca doza actuala de Euthyrox acopera (aproape) perfect necesarul de hormoni tiroidieni; deci e greu de argumentat ca starile dvs sunt cauzate in vreun fel de acest tratament;
  • cu toate astea, in masura in care chiar contribuie in vreun fel la aceste simptome, acest efect ar trebui sa fie tranzitor, pe masura ce organismul se adapteaza la noua doza; daca simptomele persista, alte cauze ar trebui cautate;
  • nivelul nedetectabil al tiroglobulinei va incadreaza intr-un grup de risc foarte scazut pentru recidiva bolii, justificand scaderea dozei de Euthyrox;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.