Răspunsuri la întrebări (2251)

Diana:

Buna dimineața! Va mulțumesc pentru răspunsul in ceea ce privește riscul de a dezvolta o a doua boala autoimuna dupa infectia cu covid. Deoarece anxietatea este foarte mare si gândurile foarte intruzive, imi puteti recomanda un set de analize pentru a vedea daca s-a declanșat ceva?
Sau la ce tip de medic ar trebui sa apelez?
Va mulțumesc!!!

Raspuns:

  • bolile autoimune sunt atat de multe si diferite intre ele, in primul rand in functie de organul afectat, incat nu exista un set rezonabil de analize pentru a face o astfel de verificare, mai ales la cineva fara niciun fel de manifestari;
  • problema principala este de fapt anxietatea, si nu o ipotetica si improbabila boala autoimuna; anxietatea ar trebui tratata (la psiholog sau psihiatru); in caz contrar, oricate dovezi ati primi ca nu a aparut nicio alta boala autoimuna, este posibil ca aceste ganduri intruzive sa nu inceteze;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (2251)”

  1. Fluereci Florina

    Buna ziua!
    Rezultatele analizelor TSH, FT 4, Anti TPO, Ac AntiTiroglobulina sunt normale, o mica deficiență de vitamina D.
    La ecografia tiroidiana au iesit urmatoarele:
    ISTM TIROIDIAN: usor marit de volum, ecostructura foarte neomogena, fara procese localizate istmic, reflexivitate usor crescuta difuz.
    LOB DREPT: marit de volum, diametru 40/15/18mm, contur neregulat, ecostructura neuniforma, reflexivitate crescuta, aspect micronodular, mic nodul tiroidian cu diametru 5mm in treimea mijlocie, ecodens, bine delimitat.
    LOB STANG. usor marit de volum, diametru 42/15/17 mm, ecostructura neomogena, fara procese localizate (nodulare sau chistice), reflexivitate crescuta.
    Tin sa mentionez ca de cate ori ma supar mi se pune un nod in gat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.