Răspunsuri la întrebări (2383)

Alina V.:

Buna ziua!
Mă numesc Alina, și am 20 de ani.
Pe la varsta de 17-18 ani aveam dureri mari menstruale ,încât nici pastilele nu mă ajutau. Așa ca am decis sa merg la ginecolog .Acesta a spus ca pe plan ginecologic e totul in regula și sa încerc sa fac un TSH apoi sa contactez un medic endocrinolog.Zis și făcut.
Am descoperit ca am probleme cu glanda.Era foarte mare.Asa ca am inceput tratamentul cu euthyrox la recomandarea domnului doctor.
Făceam analize la un timp anume ,destul de dese ca sa putem vedea cum se comporta,era totul in regula,începea sa scadă și sa fie cum trebuie.Durerile menstruale erau din ce in ce mai rare.Apoi am făcut ECO,noduli foarte pe ovarului drept,nimic de speriat ,noduli pe partea dreapta la gât.Totul ok.
O data ce totul era in regula dozajul pe care îl luam mi se părea destul de mare,asa ca am hotărât sa merg la un alt doctor endocrinolog.Acesta mi-a spus ca este foarte mare și car trebui treptat oprit pentru ca sunt tânăra și nu are rost sa mă indop cu pastile .Am făcut pauza 3 luni apoi analiza de TSH,totul in regula,apoi încă 3 luni fara tratament totul in regula nu a crescut.Precizez ca mi s a spus ca sufar de anxietate și depresie de un dr psihiatru și psiholog din cauza copilăriei se revărsa toate acum,la varsta aceasta.Și posibil glanda sa se fi declanșat pe sistem nervos.Doar ca eu simt ca mă sufoc.Mă noduri in gât,tipic anxietății și depresiei …am luat tratament…o perioada scurta,am mers la psiholog,Dar am zis ca pot si singura,imi era frica sa nu devin dependentă de antidepresive,și pana la varsta de 17 ani in afara ca aveam atacuri de panica de mic copil nu aveam absolut nimic,nu eram rușinoasa,nu aveam simptomele pe care le am acum..abia la 17 ani începeam sa mă sint din ce in ce mai rau…Acum nu stiu ce sa fac ,dacă este in regula sa stau fara tratament.De aceea va cer sfatul….Mulțumesc frumos!

Raspuns:

  • fara niste rezultate clare e greu de interpretat cazul;
  • ce inseamna ca era „glanda foarte mare”? erau noduli? daca da, cat de mari si cu ce caracteristici ecografice?
  • cat a fost TSH-ul initial, inainte de a incepe tratamentul cu Euthyrox si care a fost doza recomandata?
  • ca regula generala, daca valorile TSH si FT4 sunt in limite normale, fie spontan, fie ca urmare a unui tratament, se poate exclude o cauza tiroidiana asupra starii psihice;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea 

Consultații și ecografii: MEDICOVER (programări la 021 98 96) și SANADOR (programări la 021 96 99).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.