Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi cel mult un răspuns scurt sub forma unui comentariu direct;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2.163 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Boricean Camelia

    Bună ziua! Am fost diagnosticata cu hipotiroidism in urma cu 5 ani iau eutirox de 50 am mers bine până acum .De o lună mi sa schimbat locul de munca am fost pusă în alt post menționez că lucrez Intr o fabrică iar din lipsa de personal am fost dată într-o hală unde se prelucrează piese sunt vreo 20 de mașini unde se pun tot felul de solvenți ,solubili pt prelucrare.De când am fost dată acolo sunt o durere și ușturime la nivelul gatului simptome pe care nu le-am avut până acum .Este normal sa stau 8 ore acolo sa inhalez acele nu știu cum să le numesc noxe,chimicale ? Ce mă sfătuiți?

  2. Bună ziua, mă numesc Camelia și am 54 ani.
    Acum doi ani am fost depistata cu un nodul la glanda tiroida de 2.5mm.
    La ultimul control din decembrie 2024 mi s-au spus urmatoarele:,,nodul lob stang în 1/3 inferioara la joncțiunea cu istmul-nodul mixt, izoecogen,neomogen,cu multiple zone transonice,halou fin hipoecogen,bine delimitat de 19,3/38,7/35,7mm(vol 13,94ml) cu semnal Doppler predominant periferic, elastografic moale(TIRADS3).
    De doua luni sunt răgușit tot timpul și am o tuse iritanta deși nu sunt răcită,iar în momentul când vreu sa casc simt ca ma sufoc și trebue sa ridic imediat capul.
    As dori un sfat și din partea dumneavoastră.
    Mulțumesc!

  3. Buna ziua, domnule Doctor Tupea, va rog sa ma ajutati cu o explicatie pentru urmatoarea situatie: pacient operat in 2022, tiroidectomie totala, diagnostic carcinom papilar cu celule inalte si de tip oxifil, stadialitate PT3b PN0 ST1 R1 LV1 PV+ Pn+, doza de iod radioactiv 100mCi, cu evolutie foarte buna, fara cresterea nivelurilor Tg si Anti Tg, fara imagini suspecte la ecograf- tratamentul de substitutie cu euthyrox a fost de 150 mg zilnic, apoi 150 mg de luni pana sambata si doar duminica 125 mg. Cu aceasta doza tsh ul in luna martie 2024 a fost 0.028. Ca urmare, medicul endocrinolog a revazut doza, la 125 mg zilnic, pentru a evita eventualele complicatii cardiace. Sub aceasta noua doza instituita in luna martie, tsh ul actual a ajuns la 12.3 !!! Care ar fi explicatia? Diferenta zilnica de 25 mg poate sa produca o crestere atat de mare si de rapida a tsh? Mentionez ca in urma analizei, medicul endocrinolog a decis revenirea la doza zilnica de 150mg si repetarea analizei tsh dupa 6 saptamani. Sunt motive de ingrijorare in legatura cu evolutia bolii? Va multumesc pentru raspuns si va doresc mult succes in intreaga Dumneavoastra activitate, din ce in ce mai complexa si in continua evolutie! Cu stima,

  4. Lixandru Viorica

    Bună ziua! In data de 09.04.2024 mi s-a efectuat tiroidectomie totală , după 8 zile mi s-a recomandat eutyrox de 50, dar pentru ca aveam dureri in piept, după 3 zile medicul mi-a crescut doza la 100. După încă o saptamana mi-a crescut din nou doza la 100 și jumătate din 25. Pentru ca in continuare am simțit o ușoară apăsare in piept acum iau eutyrox de 125 dar au apărut durerile de cap. Ce imi recomandați in acest caz? După cat timp de la operație pot sa fac analizele pentru a putea stabili doza de eutyrox?

  5. Bună ziua.Ce părere aveți?Trebuie să fac operație?Eco tiroidian: ecostructură izoecogenă, inomogenă, cu doi noduli spongiosi de 20/15 MM şi 12/10MM EUTIRADS II.Examen laborator:FNA.Mart.-BETHSEDA III-Atipii foliculare cu semnificație nedeterminată.Calcitonimia mai mică de 2PG/ML.Țin regim dietetic, jodid 100-2TB/ZI.La control peste 6 luni.

  6. Guriță Constantina

    Bună seara! Ma numesc Guriță Constantina și am 65 ani. Am făcut o puncție aspirație tiroidiana cu ac fin ghidata ecografic. Va rog frumos sa ma ajutați cu interpretarea rezultatului: aspecte citologice nondiagnostice (celularitate epiteliala inaparenta). Va mulțumesc!

  7. Bună ziua, avem un copil de 3 ani și văzând ca este mai mic de înălțime și nu lua in greutate am început sa ii facem o serie de investigații în anul 2023.
    După multe măsurători și analize am descoperit ca are ATPO valoarea 16.4. De un an a început sa crească aprox 4 cm în 6 luni iar greutatea este de aprox 13 kg.
    După analizele făcute luna aceasta la fel valoarea ATPO este mare 18.3 Ferrina 14.8, Creatinina serica 0.24
    Dacă aveți ceva sfaturi și încotro sa o luam v-as fii recunoscător
    Va multumesc

  8. Bună ziua domnule doctor ! Va scriu din Constanța în speranța că mă puteți elucida și pe mine cu un răspuns la o întrebare. În luna mai a anului 2023 am suferit o tireidectomie totala și am primit rezultatul următor: adenomatoza anizofoliculara cu epitelii hiperplazice, microcarcinom papilar incapsulat, 0.15/0.12.
    Mi s-a spus ca nu e nevoie de terapie cu iod si sa iau doar eutyrox de 100. Acum la aproape un an de la operație eu nu ma simt deloc bine, am făcut analizele pe întrerupere de eutyrox 2 săptămâni și valorile sunt următoarele: TSH 75, ANTI TG 14 SI TIROGLOBULINA 6. Ce masuri sa iau ??Sunt mai mult decât speriata !
    Cu deosebita considerație și foarte mult respect, un om disperat va mulțumește din suflet!

  9. Buna ziua, femeie 42 de ani, tiroidectomie totala in martie 2024. Rezultatul histopatologic fiind urmatorul:

    1)Carcinom papilar lob stang tiroidian,focar cu dimensiuni de 1,2/0,7cm,marginal,subtip clasic,cu arii de tip variant foliculara si arii cu celularitate de tip oxifil (aproximativ 15/%din suprafata tumorala examinata), neincapsulat, cu rari corpi psamomatosi si invazie limfovasculara prezenta (L1),cu infiltrare tumorala carcinomatoasa in tesutul fibroadipos si muscular striat peritiroidian(pT3 b), cu invazie perineurala prezenta (Pn1)si margini de rezectie chirurgicala aparent fara prezenta de infiltrare tumorala carcinomatoasa (R0).
    2)Parenchim tiroidian adiacent si de fond cu aspect de adenomatoza micropolinodulara anizofoliculara ,cu arii epiteliale hiperplazice de tip hiperfunctional, arii microfoliculare , hemoragii ,siderofagie si arii restranse cu infiltrat limfoid interstitial.
    3) Mic limfoganglion periistmic cu aspect reactive(pNo).
    4) Mic fragment de glanda paratiroida de 0.1/0.1 cm cu celule principale si lipodistrofie, subcapsular lob drept tiroidian.

    Cod morfologic M: ICD 0:8260/3
    Stadialitate post chirurgicala PT: pT3b
    Stadialitate post chirurgicala PN: pNO
    Stadialitate agregata ST: ST1
    Alte date de tip prognostic: L1,Pn1,R0

    Cum interpretati acest rezultat?

    La 4 saptamani de la operatie, iau tratament cu Euthyrox de 100, iar la analize TSH ul este 6,35( 0,35- 4,94) si FT4 este 1,05( 0,7- 1,48). Credeti ca e insuficienta doza de Euthyrox?

    Multumesc!

  10. Buna ziua, am 50 de ani, femeie, iar in martie 2024 am suferit o operatie de istmlobectomie dreapta, drenaj al lojei tiroidiene . Diagnosticul a fost de : macronodul lob tiroidian drept. Mentionez ca inainte de operatie toate analizele specifice tiroidei au avut valori normale. Nodulul imi facea presiune pe aorta si aveam extrasistole ventriculare pt care iau si in continuare Tambocor. Inca n-am primit rezultatul histopatologic, dar de la operatie si pana azi inghit cu mare dificultate. Cel mai dificil este cand inghit lichide sau saliva. O usoara ameliorare este la inghitirea alimentelor solide, si atunci trebuie sa las barbia in piept. N-am nicio problema la inghitire daca stau in pozitia culcat, intr-o parte. Vocea e Ok cat timp nu incerc sa vorbesc tare, atunci se subtiaza si parca vorbesc din gat. De 3 zile iau Medrol si millgama, la recomandarea chirurgului, dar foarte putin s-a ameliorat, mai mult a scazut doar presiunea pe gat. Intrebarea mea este: e normal ca la o luna de la operatie sa am dificultate mare la inghirie ? Multumesc

  11. Buna ziua, bărbat 45 ani fara istoric familial cu boli tiroidiene sau cancere…
    In urma cu un an și 3 luni am făcut t un infarct cu implantare de 3 stenturi.
    Urmez tratament adecvat
    La o ecografie cardio pe carotide Dr mi a recomandat Tsh văzând probabil pe artera ceva.
    Am făcut TSH cu rez 4.47
    La recomandarea cardiologului am efectuat ecografie tiroida cu urmat rez;
    Lob stâng: nodul hipoecogen bine delimitat, fara semnal Doppler la interior de 6/8/8 MM, fara adenopatii L-C
    Dr endocrinolog văzând Tsh foarte puțin mărit nu mi a recomandat decât repetarea Tsh , Ft4, atpo și calcitonina
    Și ecografie după 6 luni. Mi a spus sa fac analizele in mai dar eu neavând răbdare și speriat de nodul le am făcut mai devreme respectiv sfârșitul lui martie…
    Toate au ieșit în parametrii cu excepția calcitoninei care a ieșit 9,52
    Valorile synevo fiind 5-9,52
    Deci la limita maximă admisă
    Menționez că luasem timp de două luni înainte vitamina D3-K2
    Betaloc zilnic, controloc, entresto, forxiga , etc
    E posibil va vitamina sau unul dintre medicamente să influențeze valoarea calcitoninei? Cât de râu arata nodulul?
    Multumesc

  12. Mihaela Nicoleta Tutuianu

    Nodul hipoecogen 1,5×1,1×1,2 cm punctat de 2 ori cu rezultat Bethesda 1 ,non-diagnostic.Dupa a 2-a punctie nodulul a crescut 1,6×1,1×1,7 cm iar acum urmeaza o a 3-a punctie.Precizez că nodulul a fost punctat de 2 doctori diferiti si cu toate astea nu se poate pune diagnostic.Ar trebui să am un motiv de ingrijorare?Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.